Raadpleeg het meest uitgebreide overzicht van salaris- en rekruteringstrends in uw domein

Al ruim 20 jaar vertrouwen zowel werkgevers als professionals op de Robert Walters Salary Survey om hen te helpen bij het nemen van kritische beslissingen voor hun organisatie en carrière.

Dit jaar bieden we u nog meer inzichten met onze nieuwe digitale editie van de Robert Walters Salary Survey, waardoor u snel en eenvoudig toegang krijgt tot alle salaris- en markttrends die u moet weten - of u nu op kantoor, thuis of onderweg bent.

Wat houdt dit in...

Naast een uitgebreid overzicht van salarissen voor honderden functies in 31 landen, zit onze nieuwe digitale salary survey boordevol handige tools en hulpmiddelen voor hiring managers en werkzoekenden, inclusief de laatste trends en inzichten in uw vakgebied en videoboodschappen van onze experts over de huidige marktomstandigheden.

Rekruteringstrends

Ontdek de trends in uw vakgebied in 2023

Salarisverwachtingen

Bekijk welk salaris top talent in uw vakgebied verwacht

Felbevraagde skills

Ontdek welke vaardigheden het populairst zijn bij werkgevers

Salaris Calculator

Bekijk uw persoonlijke salarisvoorspelling voor 2023 en vergelijk met gelijkaardige functies

Voor werkgevers

Of u nu uw team wil uitbreiden of uw mensen aan boord wil houden, de Salary Survey biedt u de nodige inzichten om het ideale team in huis te hebben om uw organisatie succesvol te maken.

Voor professionals

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe job of zich wil voorbereiden op uw jaarlijkse evaluatie, de Salary Survey biedt u de nodige informatie om te krijgen wat u verdient.

Onze verwachtingen voor 2023 in België

Maar liefst één op drie Belgische werkgevers maakt zich ernstig zorgen over het tekort aan bepaalde vaardigheden en talent, voornamelijk voor functies op senior/teamleader niveau. De strijd om talent is enorm en dat maakt de zoektocht naar de geschikte kandidaat er niet makkelijker op.  

Professionals daarentegen hebben het volste vertrouwen in job opportuniteiten op de arbeidsmarkt. Een nakende recessie en de toenemende kosten van levensonderhoud vormen voor 73% geen belemmering om van job te veranderen: ruim één op drie is zelfs van plan om dit te doen in de komende 3 maanden. Werkzekerheid is vandaag niet langer een prioriteit, het maximaliseren van hun salarispotentieel des te meer.

Ondanks de inflatie en de stijgende loonkost is het merendeel van de Belgische werkgevers wel van plan om nieuwe medewerkers aan te werven en salarisverhogingen toe te kennen in 2023. Maar focussen op salaris alleen is echter niet voldoende. Om het tekort aan talent deels op te vangen, is het belangrijk om medewerkers de kans te geven om zich te heroriënteren binnen de organisatie, door interne opleidingen te voorzien of hen de vrijheid te geven om zich via externe partijen verder te ontplooien. 

Om talent te behouden, maar zeker ook om nieuw talent aan te trekken, is het als organisatie van groot belang om flexibiliteit en autonomie te bieden aan medewerkers. Ook in het rekruteringsproces is die flexibiliteit essentieel. Focus daarom op het potentieel, de culturele fit en up- en re-skilling mogelijkheden bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. 

Özlem Simsek
Managing Director, België

Meer weten?

Vul het formulier in met uw gegevens om vandaag nog toegang te krijgen tot de Robert Walters Salary Survey 2023.

Vraag toegang