abstract-building

Vraag de 2019 Salary
Survey aan 

Read more »
Vrouw geeft hand aan andere vrouw

Krijg het salaris
dat u verdient 

Read more »
waved-wall

Download de
2019 Salary Survey

Read more »

De Europese Salary Survey 2019 is beschikbaar

De Europese Robert Walters Salary Survey is beschikbaar en u kan nu een gratis exempaar downloaden of een geprinte versie aanvragen. Deze survey verschijnt elk jaar en bevat de laatste gegevens over salarissen, rekruteringsadvies en trends op de Europese arbeidsmarkt. 

Voor werkgevers - Met de laatste gegevens over salarissen, arbeidstrends in de verschillende sectoren en rekruteringsadvies, biedt de Salary Survey 2019 u de handgrepen om toptalent voor uw organisatie aan te trekken en aan boord te houden. 

Voor werknemers - Verdient u een salarisverhoging in 2019? Kom erachter hoeveel u waard bent met het meest complete overzicht van salarissen in Europa. Overweegt u een volgende stap in uw carrière? Bekijk naar welke skills werkgevers op zoek zijn in verschillende sectoren. 

Over de Europese Salary Survey

De twintigste editie van onze Salary Survey is het meest uitgebreide overzicht van salaris- en rekruteringstrends in Europa. Het boek bevat eveneens regionaal rekruteringsadvies voor Australië & Nieuw-Zeeland, Europa, China, Japan & Korea, Midden-Oosten en Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Oost Azië.

De Europese Salary Survey is gratis en gebaseerd op een analyse van permanente en tijdelijke plaatsingen van onze kandidaten gebaseerd in België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland.

Download een gratis exemplaar of vraag een geprinte versie aan van de Europese Salary Survey.

Rekruteringstrends in België in 2019

2019 lijkt opnieuw een sterk jaar te worden voor de Belgische economie, met tal van organisaties die van plan zijn uit te breiden. Competitie voor top talent blijft de drijvende kracht achter de manier waarop organisaties rekruteren. Doordat het tekort aan kandidaten zal aanhouden, zullen werkgevers snel moeten handelen om een ​​efficiënt rekruteringsproces te garanderen.

Investeren in werknemers zal het retentiebeleid bij organisaties ten goede komen. Vanwege het steeds competitievere landschap voor het aantrekken en behouden van getalenteerde professionals, zullen organisaties moeten kijken hoe ze meerwaarde aan de verschillende functies kunnen toevoegen. Extra voordelen zoals flexibel werken, aangename werkomgeving en het organiseren van sociale evenementen zullen in 2019 immers een nog prominentere rol spelen in het beslissingsproces van kandidaten.

Download hier een gratis exemplaar of vraag uw geprinte versie aan van de Europese Salary Survey 2019 om verder inzichten te krijgen.