Vraag de 2018 Salary
Survey aan 

Read more »

De Europese Salary Survey 2018 is nu beschikbaar

De Europese Robert Walters Salary Survey is nu beschikbaar en u kan een gratis exemplaar aanvragen. Deze survey verschijnt elk jaar en bevat de laatste gegevens over salarissen, rekruteringsadvies en trends op de Europese arbeidsmarkt. 

Voor werkgevers - Met de laatste gegevens over salarissen, arbeidstrends in de verschillende sectoren en rekruteringsadvies, biedt de Salary Survey 2018 u de handgrepen om toptalent voor uw organisatie aan te trekken en aan boord te houden. 

Voor werknemers - Verdient u een salarisverhoging in 2018? Kom erachter hoeveel u waard bent met het meest complete overzicht van salarissen in Europa. Overweegt u een volgende stap in uw carrière? Bekijk naar welke skills werkgevers op zoek zijn in verschillende sectoren. 

Over de Europese Salary Survey

De negentiende editie van onze Salary Survey is het meest uitgebreide overzicht van salaris- en rekruteringstrends in Europa. Het boek bevat eveneens regionaal rekruteringsadvies voor Australië & Nieuw-Zeeland, China, Azië, USA, Midden-Oosten en Afrika.

De Europese Salary Survey is gratis en gebaseerd op een analyse van permanente en tijdelijke plaatsingen van onze kandidaten gebaseerd in UK, Ierland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland.

Vraag een gratis exemplaar aan van de Europese Salary Survey of download de app voor Apple of Android toestellen.

Rekruteringstrends in België

Het rekruteringsniveau zal hoog blijven dankzij de economische groei die bedrijven ertoe aanzet hun personeelsbestand te verhogen. Recruiters zullen te maken krijgen met een acuut tekort aan bepaalde vaardigheden met  vooral een tekort aan kandidaten op midden- en topniveau. Werkgevers zullen een flexibelere aanpak moeten hanteren en professionals met overdraagbare vaardigheden in overweging nemen om belangrijke en cruciale functies te kunnen invullen.

Professionals met kennis van vreemde talen zullen bijzonder gegeerd zijn vermits Belgische bedrijven willen uitbreiden naar internationale markten. Nagenoeg alle sectoren zullen zeer actief zijn in het rekruteren bij Belgische bedrijven die worden beïnvloed door het bredere Europese herstel.

We verwachten dat salarissen zullen stijgen en werkgevers zullen competitieve offertes moeten aanbieden om de beste kandidaten te kunnen aantrekken. Daarnaast zijn een duidelijk carrièreplan en de mogelijkheid om op afstand en flexibel te werken belangrijke prioriteiten voor heel wat professionals.