Raadpleeg het meest uitgebreide overzicht van salaris- en rekruteringstrends in uw domein

Al ruim 20 jaar vertrouwen zowel werkgevers als professionals op de Robert Walters Salary Survey om hen te helpen bij het nemen van kritische beslissingen voor hun organisatie en carrière.

Dit jaar bieden we u nog meer inzichten met onze nieuwe digitale editie van de Robert Walters Salary Survey, waardoor u snel en eenvoudig toegang krijgt tot alle salaris- en markttrends die u moet weten - of u nu op kantoor, thuis of onderweg bent.

Wat houdt dit in...

Naast een uitgebreid overzicht van salarissen voor honderden functies in 31 landen, zit onze nieuwe digitale salary survey boordevol handige tools en hulpmiddelen voor hiring managers en werkzoekenden, inclusief de laatste trends en inzichten in uw vakgebied en videoboodschappen van onze experts over de huidige marktomstandigheden.

Rekruteringstrends

Ontdek de trends in uw vakgebied in 2022

Salarisverwachtingen

Bekijk welk salaris top talent in uw vakgebied verwacht

Felbevraagde skills

Ontdek welke vaardigheden het populairst zijn bij werkgevers

Salaris Calculator

Bekijk uw persoonlijke salarisvoorspelling voor 2022 en vergelijk met gelijkaardige functies

Voor werkgevers

Of u nu uw team wil uitbreiden of uw mensen aan boord wil houden, de Salary Survey biedt u de nodige inzichten om het ideale team in huis te hebben om uw organisatie succesvol te maken.

Voor professionals

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe job of zich wil voorbereiden op uw jaarlijkse evaluatie, de Salary Survey biedt u de nodige informatie om te krijgen wat u verdient.

Onze verwachtingen voor 2022 in België

Nieuwe projecten, investeringen, overnames... Nu organisaties zich snel herstellen van de recessie, woedt er een war for talent. Vooral mid-level en senior finance professionals zijn moeilijk te werven. Hoe zorgt u ervoor dat talent zich bij uw organisatie voegt? Het bieden van een hoger salaris zal helaas niet voldoende zijn. 

Maar liefst 85% van de werkgevers maakt zich ernstig zorgen over het tekort aan talent. Zij geven aan dat het vinden van mensen met een goede talenkennis, met de juiste soft skills en specifieke technische vaardigheden de grootste uitdagingen zijn. Investeer daarom tijd en geld in het creëren van learning & development mogelijkheden en kijk naar de persoon die voor je staat: wie zijn ze, wat drijft ze, en wat willen ze leren? Waar ziet u potentieel?

Een gebrek aan doorgroeimogelijkheden bleek het afgelopen jaar de belangrijkste reden waarom talenten ervoor kozen hun werkgever te verlaten. Het is belangrijk om met uw huidige werknemers te praten, vooral in die teams waar u te kampen heeft met een tekort aan vaardigheden. Stel duidelijke en individuele carrièreplannen op en bied uw teams de tools en middelen die ze nodig hebben om succesvol te zijn. Wanneer u uw medewerkers de kans geeft om zich te ontwikkelen, van functie te veranderen of naar een andere afdeling over te stappen, houdt u mensen loyaal aan uw organisatie.

Kandidaten vinden verantwoord ondernemen steeds belangrijker bij de keuze van hun nieuwe werkgever. Werk aan een duurzaamheidsbeleid en investeer in een duurzaam en milieuvriendelijk kantoor. Organiseer een jaarlijkse vrijwilligers- of liefdadigheidsdag om uw personeel de kans te geven een positieve impact te hebben. Want talent trek je tegenwoordig niet meer aan met alleen een marktconform salaris.

Özlem Simsek
Managing Director, België

Meer weten?

Vul het formulier in met uw gegevens om vandaag nog toegang te krijgen tot de Robert Walters Salary Survey 2022.

Vraag toegang