nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Salary Survey België 2024

Bekijk de inzichten in jouw domein: Salarisgids 2024 voor rekrutering en jobs in België

De Belgische arbeidsmarkt is voortdurend in beweging en wij hebben de inside kennis. We helpen je niet alleen om bij te blijven - we zorgen ervoor dat je een stap voor blijft met België's meest uitgebreide, datagestuurde salarisvergelijkingstool.

Onze Salarisgids is jouw leidraad voor wat er gebeurt in jouw sector en waar het naartoe evolueert. Wij bieden de feiten en analyses om doortastende beslissingen te nemen, de volgende stappen in jouw carrière te verfijnen en de concurrentie te slim af te zijn als het gaat om het aantrekken en behouden van talent.

Vanuit onze kantoren in Antwerpen en Brussel bieden we salaris- en marktinzichten voor vaste functies in België, in verschillende disciplines.

Kennis is macht

Onze Salary Survey is gebaseerd op realistische marktgegevens, analyses en inzichten en onthult de laatste trends in jouw sector:

 • Op te volgen tendensen
 • Veelgevraagde vaardigheden
 • Salarisverwachtingen


Wij geven jou de tools om sectoren, functies en statistieken die voor jou van belang zijn uit te pluizen. Of je nu op zoek bent naar globale perspectieven, nationale kennis of lokale info- je vindt het in onze Salary Survey.

Vul het formulier hiernaast in om gratis toegang te krijgen tot de tool.

Onze verwachtingen voor 2024


Tekort aan talent en kansen op de Belgische arbeidsmarkt

Eén op de drie werkgevers maakt zich ernstig zorgen over het tekort aan specifieke vaardigheden, vooral op senior en managementniveau. De strijd om talent is hevig, waardoor het vinden van de juiste kandidaat ook in 2024 een complexe opgave wordt.

Ondanks economische onzekerheden blijft 67% van de Belgische professionals vertrouwen houden in het vinden van een geschikte job. Opvallend is dat 60% van plan is om in 2024 van job te veranderen, voornamelijk vanwege de behoefte aan iets nieuws of om een impuls aan hun carrière te geven.

In 2024 zijn de meeste Belgische werkgevers van plan nieuwe medewerkers aan te werven en salarisverhogingen toe te kennen. Toch is het belangrijk te benadrukken dat focus op salaris alleen niet volstaat. Het aanpakken van het talenttekort vereist het bieden van mogelijkheden voor medewerkers om zich binnen de organisatie te heroriënteren, via interne opleidingen of externe ontwikkelingskansen.

Om talent te behouden en aan te trekken, is het cruciaal als organisatie flexibiliteit en autonomie te bieden aan medewerkers. Dit geldt ook voor het rekruteringsproces, waarbij de nadruk moet liggen op potentieel, culturele fit en up- en re-skilling mogelijkheden bij het aantrekken van nieuw talent. Investeer daarom in flexibele en effectieve rekruteringsmethoden om uw organisatie op de voorgrond te plaatsen in de competitieve arbeidsmarkt van 2024.

Vraag vandaag gratis toegang tot de tool
Vul onderstaand formulier in
 

Belangrijkste inzichten in salaris en verloning in België

SS Blocks

%

van werkgevers geeft een salarisverhoging in 2024

%

van professionals zoekt een nieuwe job in 2024

2.7 jaar

gemiddelde tijd die professionals blijven bij hun werkgever

%

van professionals heeft vertrouwen in het aantal vacatures in hun sector

%

van professionals verwacht een salarisverhoging in 2024

Werkgever? Benchmark de salarissen van jouw teams

Of je nu jouw team wil uitbreiden of je mensen aan boord wil houden, de Salary Survey biedt de nodige inzichten om het ideale team in huis te hebben om jouw organisatie succesvol te maken.

Professional? Vergelijk je salaris met een individuele salarisgids

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe job of je wilt voorbereiden op jouw jaarlijkse evaluatie, de Salary Survey biedt de nodige informatie om te krijgen wat je verdient.

 

 

Veelgestelde vragen

 • Waarom gebruik maken van een salarisgids?
  Als je wilt weten wat een redelijk salaris is voor de job en de sector waarin je werkt of waarin je overweegt te gaan werken, gebruik dan onze Salarisgids om het gemiddelde salaris te ontdekken voor iemand met een vergelijkbaar ervaringsniveau. Zo krijg je een duidelijk beeld van je verdienpotentieel.
 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van een salarisbenchmarking gids?
  Of u nu een loonsverhoging, promotie of bonus verwacht, met een salarisgids kunt u accurate salarisgemiddelden bekijken en jouw salaris vergelijken met andere professionals in uw sector. Met deze betrouwbare salarisinformatie kunt u precies vaststellen hoeveel u zou moeten verdienen, zodat u zich kunt voorbereiden op de loononderhandelingen bij uw volgende beoordelingsgesprek.
 • Wat is het beste moment om over mijn salaris te onderhandelen?
  Salarisbeoordelingen vinden vaak plaats tijdens de jaarlijkse en halfjaarlijkse evaluatiegesprekken. Vind je dat je prestaties en inspanningen van het afgelopen jaar beloond moeten worden? Gebruik dan de eindejaarsperiode om je voor te bereiden om over je salaris te onderhandelen tijdens je beoordeling in januari. Bovendien is het het hele jaar door belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat je waard bent.
 • Wat is het salarisbenchmarking proces en waarom is het belangrijk?
  Salarisbenchmarking proces omvat het vergelijken van salarissen op de markt en levert een loonvork en -gemiddelde voor een bepaalde rol. Dit kan werkgevers helpen bij de beslissing over salarissen of bonussen tijdens beoordelingsperiodes of bij het aannemen van een nieuwe medewerker. Het benchmarkingproces is essentieel voor het beoordelen en vergelijken van loon- en compensatiepakketten ten opzichte van de markt en die van concurrenten. Het vergelijken van lonen en vergoedingen kan ook een aanzienlijk concurrentievoordeel bieden door het behouden en aantrekken van toptalent en het verbeteren van de reputatie van een organisatie.
 • Hoe doe je aan salarisvergelijking?
  In samenwerking met een gespecialiseerde gegevensverzamelaar biedt een benchmarking tool een volledig overzicht van salarisbereiken en gemiddelden op basis van locatie, ervaringsniveau en meer. Je kunt de meest recente salarisvorken en gemiddelden bekijken in onze salarisgids voor 2024.
 • Hoe moeten werkgevers de lonen en vergoedingen van werknemers evalueren tijdens beoordelingsgesprekken?
  Beoordelingen van salarissen en bonussen vinden vaak plaats tijdens de jaarlijkse en halfjaarlijkse evaluatiegesprekken. In combinatie met de prestatiebeoordeling kun je een salarisbenchmarkingstool gebruiken. De tool geeft inzicht in markttrends en vaardigheden die veel gevraagd worden. Gebruik prestatiebeoordelingen om te zien waar de werknemer past ten opzichte van de externe arbeidsmarkt en voorkom het verlies van veelgevraagd talent door doeltreffende belonings- en compensatiestrategieën.

Salaris benchmarking op maat

Door een combinatie van onze eigen gegevens, publiek beschikbare inzichten en onze eigen experts maken we overzichten op maat van de salarissen en voordelen die nodig zijn om talent aan te trekken.