nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Salary Survey

Raadpleeg het meest uitgebreide overzicht van salaris- en rekruteringstrends in uw domein


De Belgische arbeidsmarkt is voortdurend in beweging, en wij hebben de kennis van binnenuit. We helpen je niet alleen bij te blijven - we zorgen ervoor dat je een stap voor blijft.

Onze salary survey is jouw ultieme gids over wat er gaande is in jouw sector en in welke richting het evolueert. Wij wapenen je met de feiten en analyses om gedurfde beslissingen te nemen, de volgende stappen in je carrière te zetten en je concurrentie te slim af te zijn bij het aantrekken en behouden van talent.

Kennis is macht

Onze salary survey is gebaseerd op realistische marktgegevens, analyses en inzichten en onthult de laatste trends in uw sector:

  • Op te volgen tendensen
  • Veelgevraagde vaardigheden
  • SalarisverwachtingenWe geven jou de tools om sectoren, functies en statistieken die voor jou van belang zijn uit te pluizen. Of je nu op zoek bent naar wereldwijde perspectieven, nationale kennis of lokale info - je vindt het in onze salary survey.

Krijg onmiddellijke toegang

Onze salary survey is gemakkelijk te gebruiken, of je nu op kantoor, thuis of onderweg bent. Vul dit formulier in en krijg onmiddellijk toegang.

Voor werkgevers

Of je nu jouw team wil uitbreiden of je mensen aan boord wil houden, de Salary Survey biedt de nodige inzichten om het ideale team in huis te hebben om jouw organisatie succesvol te maken.

 

Voor professionals

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe job of je wilt voorbereiden op jouw jaarlijkse evaluatie, de Salary Survey biedt de nodige informatie om te krijgen wat je verdient.

Onze verwachtingen voor 2023 in België

Maar liefst één op drie Belgische werkgevers maakt zich ernstig zorgen over het tekort aan bepaalde vaardigheden en talent, voornamelijk voor functies op senior/teamleader niveau. De strijd om talent is enorm en dat maakt de zoektocht naar de geschikte kandidaat er niet makkelijker op.  

Professionals daarentegen hebben het volste vertrouwen in job opportuniteiten op de arbeidsmarkt. Een nakende recessie en de toenemende kosten van levensonderhoud vormen voor 73% geen belemmering om van job te veranderen: ruim één op drie is zelfs van plan om dit te doen in de komende 3 maanden. Werkzekerheid is vandaag niet langer een prioriteit, het maximaliseren van hun salarispotentieel des te meer.

Ondanks de inflatie en de stijgende loonkost is het merendeel van de Belgische werkgevers wel van plan om nieuwe medewerkers aan te werven en salarisverhogingen toe te kennen in 2023. Maar focussen op salaris alleen is echter niet voldoende. Om het tekort aan talent deels op te vangen, is het belangrijk om medewerkers de kans te geven om zich te heroriënteren binnen de organisatie, door interne opleidingen te voorzien of hen de vrijheid te geven om zich via externe partijen verder te ontplooien. 

Om talent te behouden, maar zeker ook om nieuw talent aan te trekken, is het als organisatie van groot belang om flexibiliteit en autonomie te bieden aan medewerkers. Ook in het rekruteringsproces is die flexibiliteit essentieel. Focus daarom op het potentieel, de culturele fit en up- en re-skilling mogelijkheden bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. 

Salaris benchmarking op maat

Door een combinatie van onze eigen gegevens, publiek beschikbare inzichten en onze eigen experts maken we overzichten op maat van de salarissen en voordelen die nodig zijn om talent aan te trekken.