nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

10 apps die je productiviteit een boost geven

Heb jij ook weleens het idee dat je weinig gedaan krijgt in een werkdag, en zou je graag productiever zijn op de werkvloer? Je bent niet de enige. Er zijn tal van apps op de markt die je helpen efficiënter te werken, door ervoor te zorgen dat je beter plant, minder afleiding hebt en je notities en ideeën handiger organiseert. Robert Walters selecteerde tien apps die je zullen helpen om productiever te werken.

1. Trello

Voel je je overweldigd door een overload aan taken? Trello helpt je om overzicht te houden in al je werkzaamheden. Om samenwerkingen soepeler te laten verlopen, kan je in Trello to-do-lists en projecttaken overzichtelijk op verschillende borden posten. Iedere taak krijgt zijn eigen kaart, waar je deadlines en checklists aan kan toevoegen. Voortaan weet je precies wat er nog gedaan moet worden en door wie. Een bijkomend voordeel is dat je allerlei services van andere websites en apps kunt integreren in je Trello borden, zoals Evernote, Mailchimp, SurveyMonkey, Twitter, ZenDesk, enz.

2. StickK

StickK fungeert als stok achter de deur om je doelen te bereiken. In deze app formuleer je één of meerdere doelen, en hou je bij hoe ver je bent met het behalen van deze doelstellingen. Wie zichzelf écht wil pushen om zijn doelen te behalen, kan zelfs geld inzetten. Ga je de mist in? Dan wordt een bedrag dat jij vooraf hebt vastgesteld van je rekening afgeschreven en aan een goed doel naar keuze geschonken. StickK geeft je net dat laatste zetje dat je nodig hebt om door te zetten.

3. Newton

Ook wel eens minutenlang op zoek naar dat ene mailtje? Dat is niet langer nodig dankzij Newton. Deze app organiseert al je e-mails, en zorgt dat je ze gemakkelijk op één plek kunt terugvinden. Ook is het mogelijk om via Newton verzonden mails terug te roepen of je mails te tracken, zodat je precies weet of en wanneer de ontvanger je bericht gelezen heeft.

4. Freedom

Merk je dat je regelmatig afgeleid raakt tijdens het werken en waardevolle tijd verliest aan het scrollen door je Facebook-tijdlijn of het kijken van schattige kattenfilmpjes op YouTube? Werktijd is voortaan echt werktijd, dankzij de Freedom app. Freedom is te installeren op alle soorten computers en telefoons, en blokkeert tijdvretende apps en websites. Je kunt zelf websites, locaties en tijden instellen waarop de app actief is, waardoor je helemaal zelf in de hand hebt in hoeverre je beperkt wordt.

5. Pocket

Wanneer je door nieuwswebsites of blogs scrolt, kom je vaak artikels tegen die je graag op een rustig moment terug wilt lezen. Dankzij Pocket hoef je nooit meer terug te zoeken naar een artikel. Met de app sla je alle interessante artikels op en categoriseer je ze per onderwerp, zodat je ze later kan lezen of delen via sociale media.

6. Evernote

Evernote is al tijden één van de meest populaire productiviteitsboosters verkrijgbaar in de App store. Met Evernote kan je aantekeningen maken, organiseren en delen met anderen. Wat deze app anders maakt dan ‘normale’ notities met je smartphone, is dat je foto’s kunt invoegen, documenten kunt inscannen met je camera, handgeschreven notities kan toevoegen en schetsen kan maken. Al je aantekeningen worden veilig bewaard in de cloud, zodat je nooit bang hoeft te zijn om je vergadernotities of geniale ingevingen kwijt te raken. Een ander voordeel van Evernote is dat de app ook op de computer perfect werkt. Je kunt dus tijdens een vergadering notities maken op je smartphone, en deze vervolgens op de computer verder uitwerken of bekijken.

7. Toggl

Toggl is een app waarmee je gemakkelijk bij kan houden hoe lang jij en je team bezig zijn met bepaalde taken. Je doet dit door de timer in de app te starten wanneer je aan een bezigheid begint, of door een taak handmatig in te voeren in de app. Toggl is ideaal voor freelancers, aangezien je de geregistreerde werkzaamheden kunt classificeren per klant of project. Zo weet je precies hoe lang je voor een bepaalde klant bezig bent geweest, en kun je gemakkelijk je uren factureren.

8. Mindmeister

Brainstormen is nog nooit zo makkelijk geweest als met Mindmeister. De mindmapping software van Mindmeister stelt je in staat om live of op afstand met anderen samen te brainstormen en je ideeën vast te leggen in een mindmap. Met Mindmeister maak je een vliegende start met een nieuw project.

9. Buffer

Het beheren van je sociale netwerken gaat een stuk makkelijker en sneller als je Buffer gebruikt. Deze app geeft je de mogelijkheid om berichten in te plannen op Facebook, Twitter, Instagram en Linkedin. Zo kun je op één moment in de week alle sociale media-uitingen inplannen, en hoef je hier de rest van de week geen aandacht meer aan te besteden.

10. The most dangerous writing app

Heb jij ook weleens moeite om te beginnen met een tekst, waardoor je kostbare tijd verdoet met wachten op inspiratie? Dankzij deze app is jouw writers block verleden tijd. The most dangerous writing app zorgt ervoor dat je niet anders kunt dan doortypen. Zodra je stopt, verwijdert de app namelijk al je werk. Hoewel dit tot flink wat stress kan leiden, zorgt het volgens de makers van de app ook voor een vrije flow van gedachten. En zoals we allemaal weten: ‘diamonds are created under pressure’.


Meer informatie

Bekijk ook onze andere carrière advies artikels voor meer handige tips. Op zoek naar een nieuwe job? Bekijk hier onze vacatures

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

5 handige tips om uw productiviteit op het werk te verhogen

In een drukke werkomgeving kan het een uitdaging zijn om de hele dag even geconcentreerd te blijven. Een rinkelende telefoon, meldingen van e-mails die binnenkomen of de verleiding om snel even online te gaan en door uw sociale media te scrollen. Ze hebben allemaal een invloed op uw productiviteit.

Lees meer

8 tips voor een gestructureerde werkdag

Aan het begin van een werkdag kan het aantal items op uw to-do lijst of een uitpuilende mailbox ervoor zorgen dat u door het bos de bomen even niet ziet. Wil u graag wat meer structuur brengen in de chaos? Dan heeft Robert Walters een aantal praktische tips waarmee u uw werkdag succesvol kan plannen

Lees meer

Thuiswerken met kinderen: zó doe je dat!

Thuiswerken terwijl (kleine) kinderen je aandacht opeisen, is niet evident. Hier zijn onze 10 beste tips om thuiswerken met kinderen te vergemakkelijken: 1. Creëer je eigen werkplek Net zoals op kantoor is het is belangrijk om een eigen plek te hebben waar je in alle rust kan werken. Woon je nogal r

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.