nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

5 handige tips om uw productiviteit op het werk te verhogen

In een drukke werkomgeving kan het een uitdaging zijn om de hele dag even geconcentreerd te blijven. Een rinkelende telefoon, meldingen van e-mails die binnenkomen of de verleiding om snel even online te gaan en door uw sociale media te scrollen. Ze hebben allemaal een invloed op uw productiviteit.

Voor wie graag minder snel afgeleid geraakt tijdens het werk, geeft Robert Walters de volgende praktische tips.

Deel grotere projecten op in deeltaken

Een groot project dat op u afkomt kan u in eerste instantie overweldigen. Hierdoor bent u vatbaarder voor afleiding met een verminderde productiviteit tot gevolg. Daarom raden wij u aan grotere projecten op te delen in kleinere deeltaken.

Kleinere taken lijken over het algemeen haalbaarder en zorgen ervoor dat u een overzichtelijke planning kan opmaken voor uw project. Zo blijft u altijd perfect op schema.

Omring u met productieve collega’s

Wanneer u zich omringt met uw meest productieve collega’s neemt ook uw eigen productiviteit aanzienlijk toe. Zit u toevallig in de buurt van een minder ijverige collega? Ook dan is de kans groot dat u zelf sneller afgeleid raakt. Maak dus een gerichte keuze op die dagen dat er een hoop werk op u afkomt.

Stel grenzen wanneer collega’s u afleiden

Leiden uw collega’s u regelmatig af tijdens uw werk? Maak hen dan op tijd duidelijk wanneer u zich wil concentreren en stel uw grenzen. Doe dit wel steeds op een diplomatische manier. Spreek uw collega’s op een vriendelijke manier aan en leg hen desgevallend uit dat u met een strakke deadline zit. Zo zal u hen niet persoonlijk kwetsen.

Maak regelmatig tijd voor een pauze

Om productief te kunnen blijven is het erg belangrijk dat u op regelmatige tijdstippen een pauze inlast. Zo gunt u uw hersenen wat rust en hebt u tijd om uw batterijen eventjes op te laden. Hou dus iedere dag wat tijd vrij in uw agenda voor ontspanning. Maak een wandeling of sla een babbeltje met een collega. U zal merken dat u daarna weer een stuk gemotiveerder aan de slag gaat.

Had u graag nog meer carrièreadvies?

Lees onze andere artikels met tips & advies voor een succesvolle carrière. Bent u momenteel op zoek naar een nieuwe job? Bekijk dan zeker onze meest recente vacatures.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

10 apps die je productiviteit een boost geven

Heb jij ook weleens het idee dat je weinig gedaan krijgt in een werkdag, en zou je graag productiever zijn op de werkvloer? Je bent niet de enige. Er zijn tal van apps op de markt die je helpen efficiënter te werken, door ervoor te zorgen dat je beter plant, minder afleiding hebt en je notities en i

Lees meer

Efficiënt project timemanagement: 7 tips!

Of je nu Project Manager bent, of je krijgt de kans om mee te werken aan een of ander project: het succes ervan hangt af van een goed timemanagement. Je leidinggevende en collega’s zullen het namelijk allerminst appreciëren wanneer een project te laat indient. Hoe zorg je ervoor dat het project binn

Lees meer

Niet langer happy in je job? Zó vertel je het aan je baas!

De zomervakantie is voor de meeste professionals een moment om eindelijk te ontspannen en te genieten van welverdiende rust. Maar vaak is het ook een moment waarbij we even de tijd nemen om na te denken over onze carrière. Verliep je halfjaarlijks evaluatiegesprek misschien niet zoals je gehoopt had

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.