nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

10 tips om effectiever te netwerken

Door sociale media is netwerken een stuk toegankelijker geworden voor iedereen die zich meer op zijn of haar gemak voelt achter de computer dan op een cocktailparty.

Het slechte nieuws voor de meer introverte mensen onder ons is dat handjes schudden en oogcontact maken nog steeds belangrijke aspecten zijn van het netwerken. Maar gelukkig kan iedereen zijn netwerkvaardigheden met wat oefening verbeteren.

De beste manier om uw netwerk uit te bouwen is nog steeds via klassiek face-to-face netwerken. Hier zijn alvast 10 tips die u zullen helpen om uw professioneel netwerk verder uit te bouwen.

1. Bereid u voor

Wanneer u naar een zakelijke bijeenkomst gaat, kijk dan van tevoren of u een lijst van genodigden kunt vinden en bedenk met wie u in contact wil komen. Lees over hun activiteiten en verzamel geschikte gespreksonderwerpen. Bedenk eveneens welke boodschap u zelf wil overbrengen. 

2. Grijp niet naar uw smartphone

Het kan verleidelijk zijn om zich in een hoekje terug te trekken wanneer u voor uw gevoel vastloopt op een netwerk bijeenkomst. Maar wanneer u alleen maar aandacht heeft voor uw telefoon, geeft u een duidelijk signaal af dat u niet geïnteresseerd bent in´socializen´.

3. Hou uw visitekaartjes altijd bij de hand

Dit geldt niet alleen op netwerk bijeenkomsten, maar zelfs als u even koffie gaat halen of gaat lunchen. U weet nooit wie u tegen gaat komen en u moet elke kans grijpen om contact te leggen. Stel u zelfverzekerd op, ook al bent u dat niet.

4. Leer te luisteren

Stel veel vragen en toon veel belangstelling voor uw gesprekspartner. Ironisch, maar waar: wanneer u interesse toont, komt u ook vaak interessanter over.

5. Heb aandacht voor iedereen

Het is altijd spannend om de hand te schudden van de CEO van uw droombedrijf, maar het kan even nuttig zijn om te praten met zijn assistent of iemand van de front office van het bedrijf.

6. Stel vragen die getuigen van inzicht

Laat zien dat u een scherpe, onderzoekende geest hebt. Probeer dieper door te vragen. In plaats van ''Wat doet u voor werk?'', kan u bijvoorbeeld vragen ''Wat vindt u het leukste aan uw functie?"

7. Geef een vervolg aan de kennismaking

Stuur een persoonlijk contactverzoek via LinkedIn of stuur een tweet om nog even in beeld te komen.

8. Blijf altijd positief

Als u de locatie van de bijeenkomst eigenlijk niets vindt of als u daar maar moeilijk met het openbaar vervoer kon komen, zijn dat geen goede ijsbrekers. Wanneer u de dingen op een positieve manier benadert, laat u zien dat u een positieve instelling heeft en dat u zaken ook van een andere kant kan bekijken.

Dit zijn waardevolle kwaliteiten voor bedrijven die op zoek zijn naar medewerkers die problemen met producten kunnen oplossen en met flair met klanten kunnen omgaan.

9. Maak uzelf waardevol

Hoe bereikt u dat mensen hun gesprek met u onthouden? Laat iets vallen over wat u voor hen kan betekenen en zorg ervoor dat dit blijft hangen. Wees tijdens het gesprek alert op mogelijkheden om uw specifieke kennis en vaardigheden onder de aandacht te brengen.

10. Glimlachen en handen schudden

Een simpele glimlach maakt een wereld van verschil. Het zorgt ervoor dat u open en geïnteresseerd overkomt.
 

Meer weten?

Ontdek hoe u een job kan vinden die echt bij u past.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Boost je carrière zonder ontslag te nemen

Recent onderzoek van Robert Walters wees uit dat bijna één op twee professionals die van job veranderen, dit in de eerste plaats doen om hun carrière vooruit te helpen. Werknemers krijgen het gevoel dat ze niets meer bijleren in hun job, of voelen te weinig evolutie in hun rol. De nood aan groei en

Lees meer

Nieuwe werkomgeving? Zo pas je je snel aan!

Starten in een nieuwe job is een van de spannendste uitdagingen in je carrière. Maar het kan ook zeer stressvol en veeleisend zijn, zelfs voor de meest ervaren professionals. Je goed aanpassen aan nieuwe verantwoordelijkheden en nog belangrijker aan een nieuwe werkomgeving en een nieuwe baas vraagt

Lees meer

Staan jouw social media in de weg van je volgende job?

Voor zowat iedereen spelen sociale media een belangrijke rol in zowel het privé- als beroepsleven. Niet iedereen beseft echter dat sociale media ook een impact kunnen hebben op het vinden van een nieuwe job. De eerste indruk is erg belangrijk, en tegenwoordig kunnen werkgevers al een mening over je

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.