nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Boost je carrière zonder ontslag te nemen

Recent onderzoek van Robert Walters wees uit dat bijna één op twee professionals die van job veranderen, dit in de eerste plaats doen om hun carrière vooruit te helpen. Werknemers krijgen het gevoel dat ze niets meer bijleren in hun job, of voelen te weinig evolutie in hun rol. De nood aan groei en vooruitgang doet veel mensen dan ook uitkijken naar een nieuwe werkgever. 

Nochtans zijn er manieren om je carrière te boosten zonder dat je van job hoeft te veranderen. Robert Walters, internationaal rekruteringsspecialist, zet 4 stappen op een rij waarmee je je carrière bij je huidige werkgever nieuwe vaart geeft. 

1. Stel een carrièreplan op

Denk goed na over wat je belangrijk vindt in je job en waar je ambities liggen voor de toekomst. In welke rol zie je jezelf binnen 3 à 5 jaar bij je huidige werkgever? Vraag gerust ook input van je leidinggevende. Door jouw manager te betrekken bij het opstellen van je carrièreplan, zullen je doelstellingen concreter zijn en kun je die samen in een realiseerbaar plan gieten. 

2. Denk na over upskilling

Heel wat werkgevers bieden tegenwoordig goede opleidingsmogelijkheden aan. Upskilling is dan ook letterlijk een win-win concept. Jij krijgt als werknemer de kans om je skillset uit te breiden en persoonlijk te groeien, en de organisatie verhoogt zijn interne expertise.

Ga na welke skills er nodig zijn om door te groeien in je huidige rol, of om de zijwaartse carrièrestap te kunnen zetten die je voor ogen hebt.

3. Werk mee aan overkoepelende projecten

Stel jezelf beschikbaar om aan overkoepelende projecten meewerken. Door samen te werken met verschillende departementen zul je diepgaandere inzichten krijgen over de werking in de organisatie. Bovendien kom je bij meerdere teamleaders op de radar – een goed begin om door te groeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid. 

4. Zoek een mentor

Een mentor kan heel waardevol zijn om richting te geven aan je carrière. Dit kan een persoon zijn in het bedrijf met een andere functie, maar evengoed iemand buiten de organisatie. Professioneel advies van iemand die je vertrouwt, kan helpen om een duidelijk zicht te krijgen op momenten van onzekerheid. Je bekijkt de zaken vanuit een ander standpunt, waardoor je professionele uitdagingen beter kunt aanpakken.

Denk na over waar je nu staat, welke vaardigheden je hebt en waar je zou willen staan. Vergeet niet dat jij je carrière zelf in handen hebt – jij bepaalt de koers én de bestemming.

 

Meer informatie

Bekijk al onze carrièreadviezen of neem contact op met één van onze kantoren. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, neem dan gerust een kijkje naar onze meest recente vacatures.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Niet langer happy in je job? Zó vertel je het aan je baas!

De zomervakantie is voor de meeste professionals een moment om eindelijk te ontspannen en te genieten van welverdiende rust. Maar vaak is het ook een moment waarbij we even de tijd nemen om na te denken over onze carrière. Verliep je halfjaarlijks evaluatiegesprek misschien niet zoals je gehoopt had

Lees meer

Upskilling: hoe begin je daaraan?

De voorbije jaren werd upskilling alsmaar toegankelijker. Wie vooruit wil in z’n carrière, doet er goed aan om regelmatig stil te staan bij z’n eigen vaardigheden en eventuele tekortkomingen. Hoe tevreden ben ik in mijn huidige job? Waar zie ik mezelf over pakweg 1 jaar, 5 jaar,… En wat moet ik doen

Lees meer

Zo maakt u zichzelf zichtbaar in de organisatie

Bent u klaar voor een volgende carrièrestap bij uw huidige werkgever of wil u meer verantwoordelijkheden opnemen in uw huidige functie? Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kan het zichzelf zichtbaar maken binnen de firma een cruciale manier zijn om ervoor te zorgen dat u als eerste gez

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.