nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Zo maakt u zichzelf zichtbaar in de organisatie

Bent u klaar voor een volgende carrièrestap bij uw huidige werkgever of wil u meer verantwoordelijkheden opnemen in uw huidige functie?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kan het zichzelf zichtbaar maken binnen de firma een cruciale manier zijn om ervoor te zorgen dat u als eerste gezien wordt wanneer zich opportuniteiten voordoen. Soms is dat klein beetje extra werk het enige wat u nodig heeft om de aandacht van uw manager te trekken.

De volgende 4 tips zijn een snelle en eenvoudige manier om uw ‘personal brand’ te verbeteren en u te helpen bij uw verdere loopbaanontwikkeling.

1. Geef uzelf op als vrijwilliger en help een handje

Geef uzelf op voor een nieuw project of help een handje bij een team waar u nog nooit eerder mee heeft samengewerkt. Zolang deze extra taken u geen achterstand bezorgen in uw eigen werk, is dit een uitstekende manier om uw motivatie, houding en vaardigheden te benadrukken. Zoek naar manieren buiten uw dagelijkse rol die u kunnen helpen uw zichtbaarheid te vergroten en leiderschap te tonen. U kan bijvoorbeeld als vrijwilliger een bedrijfsevenement organiseren of een verhuis coördineren, of een nieuw proces implementeren. Dit zal uw profiel binnen het bedrijf verhogen en u de reputatie bezorgen van iemand waarop men in verschillende situaties kan vertrouwen, waardoor u sneller in overweging kan genomen worden zodra er zich nieuwe opportuniteiten voordoen.

2. Verbeter uw kennis en vaardigheden

Nieuwe vaardigheden en kwalificaties kunnen u onderscheiden van uw collega's. Het zal uw zelfvertrouwen en mogelijkheden verder vergroten en uw werkgever tonen dat u leergierig bent. Veel trainingsprogramma's bieden cursussen op deeltijdse basis, lange-afstand of tijdens het weekend zodat deze passen binnen uw werkschema. Sommige werkgevers hebben zelfs een budget ter beschikking voor opleiding en ontwikkeling van hun werknemers en kunnen mogelijk dergelijke  cursus financieren, hetgeen hen uiteindelijk ook zelf ten goede zal komen.

3. Ga naar bedrijfsevenementen

Maak er een goede gewoonte van om uzelf te laten zien op bedrijfsevenementen - van informele after-work drinks tot grote seminaries - die uw organisatie organiseert. Uw werkgever zal de extra tijd en moeite die u in het bedrijf steekt waarderen en het geeft u eveneens de kans om contacten te leggen met mensen op alle niveaus binnen de organisatie, inclusief de topverdieners. Maak van deze gelegenheid gebruik om van hen te leren, zij bevonden zich ooit ook in uw situatie en kunnen u adviseren over hoe u kan geraken waar zij nu zijn.

4. Haal het maximum uit uw evaluatiegesprek

Evaluatiegesprekken zijn de perfecte gelegenheid om constructieve feedback te vragen, uw evolutie te bespreken en toekomstige doelen en targets te bepalen. Indien  uw werkgever momenteel geen evaluatie ingepland heeft of wanneer het meer dan 12 maanden geleden is sinds uw laatste evaluatiegesprek, vraag dan om een ​​formele beoordeling.

Voordat u met uw manager gaat samenzitten, maakt u best een lijstje met de doelen die u heeft behaald, projecten waaraan u hebt (mee)gewerkt en positieve feedback die u ontvangen heeft op uw prestaties. Wanneer er aspecten zijn waarvan u denkt dat ze nog bijgeschaafd moeten worden, kan u die ook vermelden. Zo toont u  uw werkgever dat u uw vaardigheden wilt verder ontwikkelen en dat u open staat voor begeleiding.


Overweegt u toch om van job te veranderen?

Lees 6 signalen die aangeven wanneer het tijd is om van job te veranderen en bekijk onze meest recente vacatures.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Upskilling: hoe begin je daaraan?

De voorbije jaren werd upskilling alsmaar toegankelijker. Wie vooruit wil in z’n carrière, doet er goed aan om regelmatig stil te staan bij z’n eigen vaardigheden en eventuele tekortkomingen. Hoe tevreden ben ik in mijn huidige job? Waar zie ik mezelf over pakweg 1 jaar, 5 jaar,… En wat moet ik doen

Lees meer

5 handige tips om uw productiviteit op het werk te verhogen

In een drukke werkomgeving kan het een uitdaging zijn om de hele dag even geconcentreerd te blijven. Een rinkelende telefoon, meldingen van e-mails die binnenkomen of de verleiding om snel even online te gaan en door uw sociale media te scrollen. Ze hebben allemaal een invloed op uw productiviteit.

Lees meer

10 tips om effectiever te netwerken

Door sociale media is netwerken een stuk toegankelijker geworden voor iedereen die zich meer op zijn of haar gemak voelt achter de computer dan op een cocktailparty. Het slechte nieuws voor de meer introverte mensen onder ons is dat handjes schudden en oogcontact maken nog steeds belangrijke aspecte

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.