nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Is het tijd om van job te veranderen?

Heeft de zomervakantie jou doen stilstaan bij je carrière? Dan ben je niet alleen: voor veel werknemers fungeert de vakantieperiode als een tijd van reflectie waarin carrières onder de loep worden genomen en persoonlijke ambities worden heroverwogen. Het enthousiasme dat je bij aanvang voelde in je job, is mogelijk getemperd en vervangen door een gevoel van verminderde motivatie. Maar hoe bepaal je of dit slechts een voorbijgaande fase is of dat het tijd is om een geheel nieuwe professionele richting in te slaan? Internationaal rekruteringskantoor Robert Walters gaat dieper in op enkele signalen die aangeven dat de tijd rijp is om een nieuwe job te zoeken.  

Energiegebrek en veranderde stemming

Slorpt je werk letterlijk al je energie op? Ben je vaak uitgeput? Het is een eerste belangrijke indicator dat je niet meer gelukkig bent in je job. Dat zal zich dan ook uitdrukken buiten het werk. Je bent chagrijniger, slaapt minder goed en krijgt last van fysieke kwaaltjes zoals hoofd- en spierpijn. Op den duur kan je leven buiten het kantoor hier echt onder lijden, aangezien je je slecht humeur ook op je gezin afstraalt. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. 

Disconnectie van je werkgever

Voorheen was jij de eerste om het bedrijf waarvoor je werkt in alles te verdedigen. Je praatte ook buiten de werkuren met passie over je werkgever en jouw rol binnen de organisatie, je was een trotse vertegenwoordiger. Maar nu is dat niet meer het geval. De sfeer op kantoor is veranderd, het bedrijf maakte plots een aantal beslissingen die niet met jouw verwachtingen stroken of een verandering op managementniveau zorgde ervoor dat je nu minder in de organisatie gelooft.

Sta je niet langer achter je job of je organisatie, dan is het tijd om rond te kijken naar een nieuwe opportuniteit. 

Moeite om aan de werkdag te beginnen

De dagen op kantoor voelen aan als een last, en je hebt moeite om 's ochtends met enthousiasme te vertrekken. De klok lijkt je grootste vijand te zijn terwijl je de minuten aftelt tot je weer kunt vertrekken. Op die manier daag je jezelf niet meer uit en vererger je je vermoeidheid en je slecht humeur. Je maakt het jezelf alleen maar moeilijker en, zoals eerder aangegeven, zal dat doorsijpelen naar je privéleven. Is dat het geval, dan ben je dringend toe aan verandering. 

Weinig uitdagend takenpakket

In het begin was het een uitdaging om je taken tot een goed einde te brengen.  Nu voelt je takenpakket eerder repetitief aan. Jouw interesses en vaardigheden zijn geëvolueerd, maar je opdrachten zijn niet mee veranderd. Of je hebt gewoon letterlijk het gevoel dat de job te klein voelt voor jou. Zoals Steve Jobs ooit zei: "De enige manier om geweldig werk te doen, is houden van wat je doet. Als je het nog niet gevonden hebt, blijf dan zoeken. Neem geen genoegen." Deze periode na de vakantie is het uitgelezen moment om te ontdekken wat je kan bereiken als je de sprong durft wagen.

Gebrek aan erkenning en waardering

Het gevoel onzichtbaar te zijn en niet gewaardeerd te worden, kan je job onaangenaam maken. Het lijkt alsof je bijdragen en meningen worden genegeerd, zelfs als je geschikt bent voor belangrijke taken. Wanneer dat gevoel overheerst, kan je eerst proberen om er met je manager over te praten. Indien je er alles aan hebt gedaan om de dynamiek te verbeteren, maar het nog niet helemaal goed voelt, is het misschien toch tijd voor een nieuwe uitdaging. 

Routineus geklaag

Als klagen over je werk of collega's een dagelijkse gewoonte wordt, is het tijd om te erkennen dat er iets fundamenteel moet veranderen. Jouw vrienden en familieleden hebben intussen herhaaldelijk gehoord dat je niet langer gelukkig bent in je job. Dat is enerzijds vervelend, maar anderzijds kunnen zij zeker ook een belangrijke rol spelen in het benoemen van het probleem en je erop wijzen dat je aan verandering toe bent. Denk dan ook na over hun advies. 

Tijdens deze post-zomervakantieperiode is het essentieel om stil te staan bij je doelen en te beoordelen of je huidige werkplek nog steeds bijdraagt aan je welzijn en ambities. Hoewel één of meer van deze signalen niet meteen hoeven te leiden tot drastische beslissingen, is het van belang om ze serieus te nemen en te overwegen hoe je je carrière verder vorm wilt geven. De arbeidsmarkt biedt wellicht nieuwe kansen die beter passen bij je vernieuwde inzichten en verlangens na deze periode van introspectie.

 

 

Benieuwd naar wat de markt te bieden heeft?

Meld u aan voor jobalerts en ontvang nieuwe jobopportuniteiten rechtstreeks in uw inbox. Download onze gratis digitale Salary Survey tool en ontdek wat je waard bent.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Niet langer happy in je job? Zó vertel je het aan je baas!

De zomervakantie is voor de meeste professionals een moment om eindelijk te ontspannen en te genieten van welverdiende rust. Maar vaak is het ook een moment waarbij we even de tijd nemen om na te denken over onze carrière. Verliep je halfjaarlijks evaluatiegesprek misschien niet zoals je gehoopt had

Lees meer

Gevangen in een bore-out? Zó pak je het aan!

Van een burn-out hebben we inmiddels allemaal al gehoord, maar ken je ook het fenomeen ‘bore-out’? Hoewel de symptomen gelijkaardig zijn, ligt de oorzaak elders. In tegenstelling tot burn-outs, zijn bore-outs niet het gevolg van een overvloed aan werk en stress, maar ontstaan ze net door een weinig

Lees meer

5 handige tips om uw productiviteit op het werk te verhogen

In een drukke werkomgeving kan het een uitdaging zijn om de hele dag even geconcentreerd te blijven. Een rinkelende telefoon, meldingen van e-mails die binnenkomen of de verleiding om snel even online te gaan en door uw sociale media te scrollen. Ze hebben allemaal een invloed op uw productiviteit.

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.