nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Efficiënt project timemanagement: 7 tips!

Of je nu Project Manager bent, of je krijgt de kans om mee te werken aan een of ander project: het succes ervan hangt af van een goed timemanagement. Je leidinggevende en collega’s zullen het namelijk allerminst appreciëren wanneer een project te laat indient. Hoe zorg je ervoor dat het project binnen de vooropgestelde timing afgerond raakt? Internationaal rekruteringskantoor Robert Walters deelt enkele handige tips. 

1. Focus op het doel

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar wanneer projecten mislukken, is dat vaak te wijten aan een gebrek aan aandacht voor de algemene doelstellingen tijdens de pre-projectfase. Wanneer je de gewenste resultaten vooraf duidelijk formuleert en het einddoel in gedachten houdt, is het een stuk makkelijker om het project uit te voeren. Op die manier is er geen verwarring meer over de ambitie van het project, waardoor je geconcentreerder en doelgerichter te werk kan gaan. 

2. Open communicatie

Open en continue communicatie tussen projectmedewerkers is uiterst belangrijk voor een geslaagd resultaat. Alle betrokkenen werken aan een gemeenschappelijk doel en dat alleen kan worden bereikt als de communicatie relevant, duidelijk en toegankelijk is voor iedereen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat niet iedereen uit het team toegang heeft tot bepaalde gedeelde documenten of de juiste mails. Maak alle nodige informatie toegankelijk voor het hele projectteam, of durf er zelf naar te vragen indien jij degene bent die niet meteen aan de juiste documenten kan. 

3. Attitude van het projectteam

De teamleden zijn de sleutel tot succes voor het project. Natuurlijk gaat het niet vanzelf om een project tot een goed einde te brengen. Iedereen moet zijn beste beentje voorzetten.

De juiste attitude is dus cruciaal. Zorg er daarom voor dat iedereen in het team gemotiveerd is en naar hetzelfde resultaat toewerkt.

 

4. Creëer kleinere projecten binnen het bredere projectplan

Splits het grotere project op in kleinere, meer meetbare componenten. Het project zal op die manier minder afschrikwekkend lijken. Bovendien is het makkelijker om het succes en de resultaten tijdens het proces te meten. Teamleden kunnen bepaalde mijlpalen ‘vieren’, wat voor hernieuwde energie zorgt binnen het team alvorens het project de volgende fase ingaat.

5. Verwacht het onverwachte

Niet alles verloopt altijd volgens plan, dus is het belangrijk om aan het begin van het project rekening te houden met het onverwachte. Maak op voorhand een lijst van zaken die mogelijk mis kunnen lopen en die van invloed kunnen zijn op het project. Denk ook na over hoe je die zaken kan voorkomen of onder controle kan houden om de negatieve gevolgen binnen de perken te houden.

6. Wees flexibel

Er is vaak meer dan één manier om een doel te bereiken, en zoals gezegd gaat niet alles altijd volgens plan. Wanneer je het einddoel in gedachten houdt, kan je je dus gerust openstellen voor nieuwe ideeën om het plan aan te passen wanneer dat nodig of gewenst zou zijn. Op die manier zal het project op tijd worden opgeleverd, zelfs als er onderweg wat hobbels opduiken.

7. Grijp terug naar het projectdoel

Niet alleen voor het project van start gaat dien je het einddoel duidelijk te formuleren, ook tíjdens het project hou je het maar beter in gedachten. Het is gemakkelijk om in het project ‘te verdwalen’, maar wanneer je geregeld teruggrijpt naar het doel, zal dat minder snel gebeuren. 

De bovenstaande tips voor het succesvol en op tijd opleveren van projecten vormen een basis voor je projectplan. Als één element faalt, kan de rest daar ook onder lijden.


Meer weten?

Raadpleeg onze andere tips en advies voor een succesvolle carrière. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan zeker onze meest recente vacatures.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Interim project managers steeds meer in trek

Wie open staat voor nieuwe uitdagingen en een significante toegevoegde waarde wil betekenen voor een organisatie om er als neutraal en objectief persoon te fungeren, kan een boeiende carrière als interim project manager tegemoet gaan. Anthony van de Ven, recruitment consultant bij de interim managem

Lees meer

5 handige tips om uw productiviteit op het werk te verhogen

In een drukke werkomgeving kan het een uitdaging zijn om de hele dag even geconcentreerd te blijven. Een rinkelende telefoon, meldingen van e-mails die binnenkomen of de verleiding om snel even online te gaan en door uw sociale media te scrollen. Ze hebben allemaal een invloed op uw productiviteit.

Lees meer

10 apps die je productiviteit een boost geven

Heb jij ook weleens het idee dat je weinig gedaan krijgt in een werkdag, en zou je graag productiever zijn op de werkvloer? Je bent niet de enige. Er zijn tal van apps op de markt die je helpen efficiënter te werken, door ervoor te zorgen dat je beter plant, minder afleiding hebt en je notities en i

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.