nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Toenemende vraag naar finance professionals drijft de lonen omhoog

Dit jaar stond er bijna één derde meer finance vacatures open dan een jaar geleden. Deze krapte vertaalt zich naar een salarisstijging voor de meest gegeerde finance professionals.

Dat blijkt uit de nieuwe Salary Survey van internationaal rekruteringskantoor Robert Walters. Nu bedrijven definitief uit de pauzestand zijn gekomen, loopt de vraag naar financiële professionals enorm op, aldus Robert Walters. 

November 2021 kende een absoluut hoogtepunt: toen lag het aantal vacatures binnen finance en insurance op 7,746: een stijging van maar liefst 64 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit gegevens van jobfeed.be.

"De vraag naar finance specialisten bleef eerder tijdens de pandemie al op peil omdat de reguliere financiële taken doorgingen", vertelt Özlem Simsek, managing director bij Robert Walters. "Maar nu de economische vooruitzichten weer gunstig zijn, er nieuwe projecten worden opgestart en er opnieuw nieuwe investeringen worden gedaan, trekken organisaties opnieuw meer financiële professionals aan dan een jaar geleden."

Salarissen in de lift 

Het tekort aan finance professionals vertaalt zich ook naar de salarissen. “De meest gegeerde profielen zijn ervaren specialisten binnen boekhouding, controlling, reporting en consolidatie. Ook voor management functies verwachten we flink wat beweging op de arbeidsmarkt, met ook daar loonsverhogingen als gevolg”, zegt Özlem. 

Volgens Robert Walters is het in de strijd om schaars talent momenteel een must voor bedrijven om het sollicitatieproces strak te organiseren. Ook vinden heel wat finance professionals het belangrijk dat ze zich in een nieuwe functie verder kunnen ontwikkelen;  bijvoorbeeld via opleiding, maar ook door het leiden van speciale projecten of het opstarten van nieuwe initiatieven. 

Werkgevers nemen door de krappe arbeidsmarkt ook vaker financials aan die de kans krijgen om te groeien in de functie zelf.

De Robert Walters Salary Survey geeft een overzicht van arbeidsmarkttrends en salarisontwikkelingen binnen onder meer accounting & finance, banking & financial services en interim management.  


Meer weten?

Vergelijk de salarissen in uw vakgebied met de Robert Walters Salary Survey Staat u open voor een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze vacatures in Finance & Accounting.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Hoeveel kan je verdienen als Controller?

Werk je als controller en vraag je je af of je salaris marktconform is? Of ben je op zoek naar een job in control maar heb je geen idee welk salaris je kunt verwachten? Marie Parmentier, manager bij internationaal rekruteringsbureau Robert Walters en gespecialiseerd in het rekruteren van controllers

Lees meer

Interne Auditor: in de top 3 van meest gevraagde finance profielen

Elke maand zet Robert Walters een beroep in de kijker. Aline Lewy, Managing Consultant binnen de divisie Commerce & Industry, licht deze maand het beroep van interne auditor toe, een job waarvan de vraag de afgelopen twee jaar gestaag is toegenomen. Wat zijn de belangrijkste taken van een interne au

Lees meer

Werken als Actuaris: gegarandeerde werkzekerheid

Elke maand zet Robert Walters een veelbevraagde functie in de kijker. Deze maand nemen we de job van een Actuaris onder de loep, een functie die werkzekerheid garandeert. De voornaamste taken van een Actuaris Een Actuaris is een verzekeringsspecialist. Hij of zij voert economische, financiële en sta

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.