nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Hoe ziet de toekomst van de Business Controller eruit?

Elke maand zetten we bij Robert Walters een populaire functie in de kijker. Deze maand kozen we de job van Business Controller, momenteel een veelgevraagde functie binnen finance.

Maar wat houdt deze job precies in en hoe ziet de toekomst van controlling eruit? We legden ons oor te luisteren bij Marie Parmentier, onze expert ter zake.

Wat doet een Business Controller precies?

Marie Parmentier, Senior Consultant bij Robert Walters: “Controlling ligt bij heel wat grote bedrijven aan de basis van een geïnformeerd en weldoordacht besluitvormingsproces. Een Business Controller treedt op als partner van én ondersteunt de CEO, de COO en CFO. Zijn of haar takenpakket bestaat  in tegenstelling tot de Financial Controller eerder uit operationele zaken dan uit compliance, fiscale en boekhoudkundige taken.”

De primaire doelen van de Business Controller zijn:

  • Kosten beperken
  • Efficiëntie verhogen
  • Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en adviseren
  • Interne en externe risico’s identificeren en beperken.

 

Over welke basisvaardigheden beschikt een goede Business Controller?

Een Business Controller is in principe het alziend oog van het executive management team en beschikt idealiter over de volgende skills:

  • Sterke analytische vaardigheden
  • Kennis van alle lopende business processen
  • Inzicht in informatiestromen en IT
  • Inzicht in het ontwikkelen van business controlling tools.
     

Hoe ziet de toekomst van business control eruit?

Business control blijft ook in de toekomst de ultieme schakel tussen finance en de business, die bedrijven in staat stelt om hun strategie en de kern van hun activiteiten positief te beïnvloeden. De complexiteit van de functie zal echter toenemen naarmate de toekomst vordert.

De Business Controller van de toekomst is een generalist met een doorgedreven kennis van IT, aangezien systemen en de bijhorende stroom aan data steeds complexer worden. Daarnaast ligt er een nieuwe uitdaging binnen het domein van risk management, dat nog steeds niet standaard op de agenda staat bij de meeste bedrijven.

Ook soft skills blijven in de toekomst gegeerde vaardigheden van de ideale Business Controller, die toch dagelijks in nauw contact staat met de verschillende teams binnen het bedrijf én met het management. 

Hoeveel verdient een Business Controller?

Een Business Controller met 5 à 7 jaar ervaring verdient volgens onze meest recente Salary Survey tussen 50k en 70k EUR per jaar. Vanaf 7 jaar ervaring lopen de jaarlonen op van 75k tot 100k EUR. Voor wie meer dan 10 jaar ervaring heeft spreken we over een bruto jaarsalaris van 95k tot 120k EUR.

Een carrière als Business Controller

Ambieert u een mooie carrière als Business Controller? Uit cijfers van Jobfeed is gebleken dat er in Q1 en Q2 van dit jaar al bijna 1,000 vacatures werden uitgeschreven in België. Het grootste deel van deze jobopportuniteiten, zo’n 29%, bevinden zich in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen volgen met respectievelijk 18% en 13% van het totaal aantal vacatures.


Bent u klaar voor uw volgende carrièrestap?

Bekijk dan zeker onze meest recente Business Controller vacatures. Wil u graag als eerste op de hoogte gebracht worden van nieuwe vacatures? Maak dan snel een job alert aan en ontvang de nieuwste vacatures rechtstreeks in uw inbox.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Salaristrends voor Controllers

Werk je als Controller en ben je benieuwd of je loon wel marktconform is? Of ben je op zoek naar een job binnen controlling, maar heb je geen idee welk salaris je mag verwachten? Marie Parmentier, Manager bij internationaal rekruteringskantoor Robert Walters en specialist in het rekruteren van Contr

Lees meer

Learn from leaders: 3 tips voor een ambitieuze carrière

Hoewel ze nog altijd ondervertegenwoordigd zijn in sommige sleutelposities, gebruiken steeds meer vrouwen hun krachten om de grenzen van gelijkheid tussen mannen en vrouwen te verleggen en echte leiders te worden. Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart belicht Robert Walters de ins

Lees meer

Is het tijd om van job te veranderen?

Heeft de zomervakantie jou doen stilstaan bij je carrière? Dan ben je niet alleen: voor veel werknemers fungeert de vakantieperiode als een tijd van reflectie waarin carrières onder de loep worden genomen en persoonlijke ambities worden heroverwogen. Het enthousiasme dat je bij aanvang voelde in je

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.