nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Goede offboarding zet deur open voor boemerangwerknemers

Talentretentie is dé focus voor HR in 2024. Uit een recente studie van de internationale wervingsspecialist Robert Walters blijkt dat 44% van de ondervraagde werkgevers het afgelopen jaar al toptalent heeft zien vertrekken.

Wanneer werknemers vertrekken, richten organisaties hun aandacht uiteraard op het aanwerven van nieuw personeel. Het is echter belangrijk om ook het offboardingproces niet uit het oog te verliezen. Een gebrekkige offboarding kan ernstige schade toebrengen aan de employer brand van de organisatie, wat mogelijk leidt tot een daling van het aantal kandidaten.  

Evi Melkenbeke, HR Manager bij Robert Walters: “Reputatieschade is echter niet het enige gevolg. Door de werknemer in kwestie geen positieve exit te bieden, verlaag je de kans dat deze in een later stadium terug aan boord komt als boemerangwerknemer. Offboarding is op die manier dus in feite een onderdeel van het retentiebeleid.”

Waarom is offboarding even belangrijk als onboarding? 

Eerst en vooral dient offboarding om alle praktische zaken correct af te ronden. Aan het einde van de opzegtermijn moet alles juridisch en financieel in orde zijn gebracht, alle materialen teruggegeven en alle online accounts afgesloten zijn.

Het offboardingproces houdt ook een grondige overdracht in, hetzij naar de collega's, hetzij naar de opvolger. Zo kunt u ervoor zorgen dat kennis en knowhow niet verdwijnen met de uittredende werknemer, en dat de productiviteit binnen het team behouden blijft.

Evi: "Het exitgesprek is de laatste stap van het offboardingproces en mag nooit overgeslagen worden. Luisteren naar de redenen waarom een werknemer wil vertrekken, levert waardevolle inzichten op om processen in de toekomst te verbeteren. Even belangrijk: de werknemer voelt zich gehoord en gewaardeerd, waardoor het afscheid in een positieve sfeer kan plaatsvinden. Een doordachte offboarding kan de deur openlaten voor een eventuele heraanwerving in de toekomst.”

Wat zijn veelgemaakte fouten in het offboardingproces? 

"Een van de meest gemaakte fouten van werkgevers is het negeren van hun werknemer zodra deze zijn ontslagbrief heeft ingeleverd. Dit creëert een onaangename sfeer op de werkvloer en kan mogelijk leiden tot verlies van productiviteit en motivatie tijdens de opzegtermijn", zegt Evi.

"Een andere veel voorkomende fout is het achterwege laten van een exitgesprek. Dit voorkomt niet alleen dat er tegenvoorstellen worden gedaan of geaccepteerd, maar beperkt ook de kans op een open gesprek of feedback.  

Door niet te informeren naar de redenen waarom een werknemer wil vertrekken, mist de organisatie de kans om verbeteringen aan te brengen op gebieden waar zij mogelijk nog niet aan dachten te veranderen."

Wat is het doel van offboarding? 

In een ideale situatie doe je een tegenbod waarmee je de werknemer overtuigt om te blijven en vind je als organisatie een oplossing voor de problemen die in de procedure zijn aangekaart. Dit alles leidt tot belangrijke interne verbeteringen en een verbeterd bedrijfsimago.  

"Zelfs als de werknemer toch besluit om te vertrekken, zal hij of zij dit doen met een positieve ingesteldheid. De teamleden zullen voelen dat ze in een ondersteunende omgeving werken, waar ze openlijk met hun werkgever kunnen praten over eventuele problemen. Bovendien zet je dankzij een goede offboarding de deur open voor terugkeer van toptalent als boemerangwerknemers, hetgeen je over een iets langere termijn een groot concurrentieel voordeel kan opleveren,” besluit Evi.

 

Meer informatie

Lees ook onze andere rekruteringsadviezen of contacteer één van onze kantoren. Download de Robert Walters Salary Survey om de salarissen van jouw team te benchmarken.

Dit artikel delen

Handige links

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Rekruteringsadvies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Evi Melkenbeke

HR & Payroll Manager | Belgium & Switzerland

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Twee op drie werknemers overweegt te vertrekken

De coronapandemie en jobzekerheid waren de voorbije jaren de voornaamste redenen voor heel wat werknemers om bij hun werkgever te blijven. Nu liggen die kaarten anders. Naar goede gewoonte vraagt internationaal rekruteringsspecialist Robert Walters elk jaar professionals en leidinggevenden in hun ne

Lees meer

Werknemerstevredenheid: belangrijk onderdeel van uw retentiebeleid

Vandaag de dag zijn erkenning en waardering op het werk twee belangrijke factoren voor het behoud van werknemers en hun betrokkenheid bij de organisatie waar ze werken, maar ook voor de algehele productiviteit van het bedrijf. Özlem Simsek, Managing Director bij Robert Walters België, legt uit wat b

Lees meer

Vijf retentietips

In een arbeidsmarkt waarin het aantal vacatures gestaag toeneemt en er daarmee steeds meer competitie is voor het binnenhalen van de beste professionals, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat uw huidige medewerkers binnen uw organisatie willen blijven werken. Retentie is topprioriteit

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.