nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Finance recruitment in 2024 draait om ESG, digitalisering en persoonlijkheid

CFO’s en hiring managers krijgen het alweer niet makkelijk in 2024. Het tekort aan finance professionals is nog lang niet weggewerkt. Om dit tekort te counteren, vereist het rekruteringsproces een nieuwe benadering. Het waarborgen van een toekomstbestendige finance afdeling, ongeacht de omvang, staat centraal. Christophe Paquay, manager bij internationaal rekruteringskantoor Robert Walters, licht toe welke trends nu al bijdragen aan een veerkrachtig rekruterings- en retentiebeleid binnen finance. 

Finance gedreven door real-time data  

De verschuiving naar geautomatiseerde finance processen legt de nadruk op andere vaardigheden binnen finance functies. Christophe benoemt hierbij het belang van analytische vaardigheden: "Finance professionals moeten niet alleen de automatisering van finance opzetten en monitoren, maar ook diepgaande kennis hebben van financiële processen en het vermogen om het geheel te overzien."

Besluitvorming op basis van real-time data is cruciaal voor organisaties om proactief te zijn in een snel veranderende omgeving. Dit vraagt om een aanpassing in de werkwijze van financials. Christophe voegt toe: "Het vermogen om relevante informatie snel en accuraat beschikbaar te maken en helder te communiceren wordt steeds belangrijker voor effectief management." 

ESG-controller in trek 

Daarnaast is de vraag naar ESG-professionals (Environmental, Social & Governance) hoog vanwege het verplicht worden van ESG reporting. ESG wordt hierdoor niet alleen een steeds belangrijker onderdeel van het portfolio van de CFO, maar ook binnen de organisatie als geheel. “Duurzaamheid is een onderwerp dat veel professionals aanspreekt,” zegt Christophe. “De rol van ESG-controller, waarin je verantwoordelijk bent voor ESG reporting, biedt een uitlaatklep voor passie voor duurzaamheid. Hierin analyseer je een breed scala aan bedrijfsdata, niet beperkt tot financiële data."

Voor finance professionals kan de rol van ESG-controller een verfrissende carrière-uitdaging zijn. "De focus op data zoals CO2-uitstoot, ED&I, leveranciers en duurzaamheid, en het opzetten en uitrollen van data-analyse maken het ESG-vak aantrekkelijk," voegt Christophe toe.

Toekomst van de Financiële Generalist 

Hoewel kandidaten met Big 4-ervaring nog steeds gegeerd zijn, adviseert Christophe om verder te kijken dan alleen het cv: "CFO's en hiring managers moeten zich richten op de lange termijn. Hoe ziet het finance team er over vijf jaar uit en wie moeten we aannemen om dit te bereiken?"

Het uitbouwen van een finance team dat horizontale groei mogelijk maakt, is cruciaal volgens Christophe. "Door finance professionals breder op te leiden, maak je niet alleen hun carrière future-proof, maar ook de organisatie. Het investeren in generalistische vaardigheden kan zelfs leiden tot het identificeren van potentiële CFO's binnen het bestaande team."

 

Meer informatie

Lees ook onze andere rekruteringsadviezen of contacteer één van onze kantoren. Download de Robert Walters Salary Survey om de salarissen van jouw team te benchmarken.

Dit artikel delen

Handige links

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Rekruteringsadvies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Christophe Paquay

Manager | Antwerpen
T: 0477 97 51 30

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Belgische Big 4 verliezen talent aan supermarktketens

Uit ons recent data-onderzoek blijkt dat het aantal finance professionals die de Big 4 verlaten blijft toenemen. Ook in België is dat het geval. Maar waar in Nederland de Big 4-verlaters vooral naar e-commerce bedrijven trokken, koos Belgische talent voor meer uiteenlopende organisaties, waaronder s

Lees meer

6 valkuilen bij het rekruteren van een finance professional

Talent in finance heeft interessante jobs voor het uitkiezen. Het aantal vacatures groeit en de markt trekt aan. De tijd dat u het als manager voor het uitkiezen hebt, is voorbij. Wie de beste kandidaten wil binnenhalen, moet zijn rekruteringsproces helemaal op orde hebben. Dit zijn zes valkuilen vo

Lees meer

Finance recruitment in 2024 draait om ESG, digitalisering en persoonlijkheid

CFO’s en hiring managers krijgen het alweer niet makkelijk in 2024. Het tekort aan finance professionals is nog lang niet weggewerkt. Om dit tekort te counteren, vereist het rekruteringsproces een nieuwe benadering. Het waarborgen van een toekomstbestendige finance afdeling, ongeacht de omvang, staa

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.