nl

Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer

Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Rekrutering: een prima start van je carrière

Audrey Hannecart begon as Recruitment Consultant bij Robert Walters in 2013. In de periode 2017-2020 werkte ze als interne recruiter, waar ze verantwoordelijk was voor het rekruteren en opleiden van intern personeel voor de Robert Walters kantoren in België. In 2020 besloot Audrey om toch terug te keren naar de job van Senior Recruitment Consultant, deze keer in de divisie Business Support. 

Dankzij haar ervaring als Recruitment Consultant én als Interne Recruiter, weet zij als geen ander waarom ambitieuze pasafgestudeerden en jonge professionals een carrière binnen rekrutering moeten overwegen, en waarom nu het ideale moment is om te starten bij Robert Walters.

Hoe ben je in de wereld van rekrutering terechtgekomen? 

Audrey: “ik had net mijn Master in Handelswetenschappen behaald en was op zoek naar een toffe en snel-evoluerende omgeving met een focus op mensen. Vier jaar later werd ik verantwoordelijk voor de interne rekrutering van de Rober Walters kantoren in Brussel, Antwerpen, Gent, Groot-Bijgaarden en Zaventem. Midden in de Covid-crisis, besloot ik opnieuw als Consultant aan de slag te gaan om me te concentreren op het vinden van de ideale match tussen klanten en kandidaten. Intussen ben ik gepromoveerd tot Manager en neem ik het team onder mijn hoede. 

Welke skills zijn belangrijk voor een job als Recruitment Consultant? 

“Wij zijn enorm teamgericht, dus we vinden het erg belangrijk dat onze collega’s sociaal zijn en over een levendige persoonlijkheid beschikken. Fantastisch als je commercieel ingesteld bent en het is een bonus als je een achtergrond in finance of HR hebt, maar persoonlijkheid blijft het belangrijkst bij ons. Wij verkiezen namelijk gedreven en ambitieuze collega’s die graag een succesverhaal bij Robert Walters willen schrijven.”  

Wat kan een pasafgestudeerde verwachten van een job bij Rober Walters? 

“Om succesvol te zijn in rekrutering dien je snel een aantal skills te ontwikkelen zoals communicatievaardigheden, sales technieken, efficiënt werken en zakelijk inzicht. Zodra je deze skills onder de knie hebt, vormt rekrutering als het ware een springplank naar een succesvolle carrière in het algemeen. Ben je ambitieus en gefocust op succes, dan is de snel-evoluerende en internationale omgeving bij Robert Walters écht iets voor jou”.

Wat maakt werken bij Robert Walters zo uniek? 

“Wat Robert Walters zo uniek maakt, is onze meritocratische benadering waarbij je succes volledig gebaseerd is op je eigen verdiensten en prestaties. Heb jij de passie en toewijding om vooruit te gaan, dan kan je snel doorgroeien naar een senior functie. Daarnaast beloont onze organisatie elk jaar de best presterende consultants met incentive weekendjes naar toplocaties zoals Cancun, Phuket en Barbados bijvoorbeeld. Het zijn net zulke dingen die iedereen in het team motiveren om telkens een stapje verder te gaan.”

Hoe is de werksfeer in de Belgische kantoren?

“Onze teams hebben een hechte band en zijn stuk voor stuk harde werkers. Wij geloven in een open communicatie en 100% commitment, zowel op de werkvloer als bij teamgerichte activiteiten. We gaan regelmatig samen op stap, doen allerlei activiteiten samen, gaan een glas drinken na het werk en lopen zelfs marathons samen.”

Waarom is nu het ideale moment om te starten als Recruitment Consultant? 

“Bedrijven rekruteren voortdurend, en doen hiervoor vaak een beroep op een rekruteringskantoor. Robert Walters ziet jaar na jaar haar marktaandeel vergroten, dus we zijn altijd op zoek naar extra medewerkers om onze groei verder te ondersteunen. Ervaring is geen must voor ons, vandaar dat we pas afgestudeerden ook met open armen ontvangen. Rekrutering is niet iets dat je kan leren op school, dus wij voorzien een uitgebreide training door onze eigen mensen én de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale trainingsprogramma’s.”

 

Zie jij jezelf al als recruitment consultant?

Bekijk onze interne vacatures en solliciteer vandaag nog.

Deel dit artikel

Meer weten

Wat doet een Recruitment Consultant precies?
Deel uitmaken van ons team?
Wil je een job met impact?
Zin in een babbel?

Contacteer Audrey of ons Talent Acquisition team. Zij vertellen jou graag meer.

Echte personen, echte verhalen


Antje is het levende bewijs dat je door hard werken snel carrière kan maken.


Jef's beslissing om over te stappen van de Big4 naar recruitment bleek al snel een groot succes. 


Gemma wilde een impact hebben op mensen en tegelijkertijd zichzelf verder ontplooien.

 

    

Audrey Hannecart

Manager
T:  +32 473 11 00 76

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.