nl

Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer

Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Vrijwilligerswerk in Tsavo, Kenia

 

Sinds 2017 werkt Robert Walters samen met de Global Angels Foundation om de Itinyi Valley-gemeenschap in Tsavo, Kenia te ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe, duurzame landbouwmethoden en de aanpassing aan een omgeving die verandert door klimaatverandering en droogte. Elk jaar reizen Robert Walters vrijwilligers naar Tsavo om te werken aan belangrijke projecten. Clarissa Pryce, Manager in ons kantoor Brussel, reisde naar Kenia en zag met eigen ogen hoe Robert Walters, Global Angels en de gemeenschap samenwerken om een duurzame toekomst voor de regio op te bouwen.

Op de vraag waarom ze zich had aangemeld als vrijwilliger bij Global Angels, zei Clarissa: “Ik geloof dat een manager het goede voorbeeld moet geven en ik wilde alles ervaren wat het bedrijf te bieden heeft om de beste merkambassadeur te kunnen zijn die ik met mijn team kan zijn. Bovendien hebben wij als werknemers bij Robert Walters het voorrecht om deze ervaring mee te maken, dus een kans die mijn leven verandert, zoals deze, kon ik niet laten schieten.” 

Impact op de lokale gemeenschap

Tijdens haar verblijf in Tsavo was Clarissa betrokken bij een groot aantal activiteiten die de leefomstandigheden van de gemeenschap verbeteren. Van het graven van gaten voor een boomgaard tot het maken van bakstenen voor een waterreservoir, ze werkte hand in hand met lokale arbeiders en nam actief deel aan de projecten.

Clarissa hielp ook voorkomen dat een geul zich uitbreidde door zware stenen te verplaatsen, plantte sisals om aardverschuivingen te voorkomen, hielp bij het maken van een natuurlijke meststof met behulp van wormsap en water en serveerde voedsel aan kinderen op een plaatselijke school.

Op de vraag hoe onze samenwerking met Global Angels de gemeenschap het meest heeft beïnvloed, legde Clarissa uit dat het programma van Global Angels met de Tsavo-gemeenschap een aanzienlijk verschil heeft gemaakt. Ze zag dat het werk dat door eerdere vrijwilligers was gedaan - zoals het bouwen van een kippenhok - nu een duurzame bron van inkomsten oplevert door de verkoop van kippen en eieren. Donaties hebben ook de uitbreiding van de boerderij mogelijk gemaakt, wat werkgelegenheid biedt voor de lokale bevolking, en er zijn materialen aangeschaft om watertanks te bouwen, waar de hele gemeenschap van profiteert.

Samenwerken met de mensen van Tsavo

Het project in Tsavo is gericht op het opbouwen van een duurzame toekomst voor de gemeenschap. Door arbeiders te onderwijzen over klimaatverandering en permacultuurtechnieken en regeneratieve landbouw te implementeren, wil het project het land behouden voor toekomstige generaties. Clarissa heeft met eigen ogen de effecten van de klimaatverandering op de lokale gemeenschap gezien, met het droge land dat gevolgen heeft voor de landbouwgewassen. De focus van het project op het gebruik van natuurlijke hulpbronnen in plaats van schadelijke pesticiden en kunstmest helpt echter om dit probleem aan te pakken.

Samenwerking met de lokale gemeenschap is van fundamenteel belang voor het succes van Global Angels projecten. Clarissa genoot met volle teugen van de samenwerking met de projectleiders Jackson en Lydia. Ze kreeg ook de kans om haar inzichten over het effectief delegeren van taken te delen met Lydia, waarbij ze benadrukte hoe belangrijk het is om het doel achter elke taak uit te leggen. Deze uitwisseling van kennis en ervaringen zorgde voor een sterke band en een gedeelde toewijding om een verschil te maken.

Clarissa's ervaring als vrijwilliger

Toen Clarissa werd gevraagd naar haar meest memorabele moment en belangrijkste ervaring van de reis, noemde ze de bezinningssessies 's avonds. Deze momenten boden de mogelijkheid tot introspectie en het delen van emoties met anderen, waardoor een ondersteunende en troostende omgeving ontstond.

Voor Clarissa hielp het leveren van water aan de lokale gemeenschap haar ook om de uitdagingen te begrijpen waarmee ze wekelijks geconfronteerd worden. De interactie met de lokale bevolking tijdens dit proces maakte de cirkel van de reis rond en liet een diepe indruk op haar achter.

Door haar ervaring in Tsavo leerde Clarissa waardevolle lessen over landbouw en het belang van liefde en begrip in alle interacties. De reis bevestigde haar geloof in de kracht van menselijke verbondenheid en kwetsbaarheid, omdat ze ongelooflijke mensen ontmoette die al snel vrienden voor het leven werden.

Clarissa beveelt vrijwilligerswerk bij Global Angels van harte aan aan iedereen die op zoek is naar een transformerende ervaring. Ze gelooft dat de reis haar leven ten goede heeft veranderd en dat ze diepe banden heeft kunnen smeden met bijzondere mensen.

 

Wil jij ook graag deel uitmaken van ons team en een echte impact maken?

Bekijk onze interne vacatures en solliciteer vandaag nog.

 

Deel dit artikel

Meer weten

Wat doet een Recruitment Consultant precies?
Deel uitmaken van ons team?
Recent afgestudeerd?
Zin in een babbel?

Contacteer Clarissa of ons Talent Acquisition team. Zij vertellen jou graag meer.

Echte personen, echte verhalen


Hetgeen Marie het meest motiveert in haar job, is het uitbouwen van langetermijnrelaties met klanten en kandidaten, en een impact hebben op hun carrière.


Christophe's vaardigheden, motivatie en een loopbaantraject op maat zorgden ervoor dat hij in 2 jaar tijd doorgroeide naar een management functie.


Jülide verhuisde van Istanbul naar Brussel en voelde zich vanaf dag één deel van team, helemaal klaar voor een nieuw en spannend avontuur.

 

    

Clarissa Pryce

Manager
T:  +32 478 60 71 29

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.