nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Loont werken in de bank- en verzekeringswereld?

Voor veel organisaties zal de evolutie van de financiële markt en de positionering en integratie van ESG-standaarden de vraag naar financiële professionals met sectorspecifieke technische vaardigheden verder aanwakkeren. Bijna elke organisatie binnen het bankwezen en de financiële dienstverlening is op zoek naar proactief en veerkrachtig talent met sterke interpersoonlijke vaardigheden, een sterk zakelijk inzicht en het vermogen om initiatieven voor procesverbetering voortdurend te ondersteunen. 

Özlem Simsek, managing director bij internationaal rekruteringsspecialist Robert Walters: “Voor banking & insurance professionals is upskilling dus een goede manier om hun carrièrepad uit te stippelen en concurrerend te blijven in deze dynamische markt.”

Onderzoek van Robert Walters wijst uit dat Brussel de leiding neemt in het aantal geadverteerde vacatures binnen banking & insurance (20%), gevolgd door Antwerpen (19%), West- en Oost-Vlaanderen (beide 14%), en Vlaams-Brabant (10%).  

Verder onthult de enquête dat professionals binnen deze sector gemiddeld 2.9 jaar bij dezelfde werkgever blijven. Deze stabiliteit staat echter in contrast met het feit dat 59% van de professionals van plan is om dit jaar nog van job te veranderen. Dit toont aan dat ondanks de stabiliteit die een vast contract biedt, professionals streven naar een loopbaan die aansluit bij hun evoluerende ambities en verwachtingen.  Als belangrijkste redenen om van job te wisselen wordt uitdagend en interessant werk genoemd, gevolgd door inspirerende collega’s en uitstekende verloning. 

Professionals uit de bank- en verzekeringswereld blijken een vrij optimistische kijk op hun kansen op de arbeidsmarkt te hebben: ruim de helft (52%) van de door Robert Walters bevraagde professionals is ervan overtuigd dat ze snel een nieuwe professionele opportuniteit zullen vinden in de komende maanden.  

 

Meer info?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk onze nieuwste job in de bank-en verzekeringswereld. Op zoek naar nieuw talent voor uw team? Upload uw vacature of neem contact op met een van onze kantoren.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Özlem Simsek

Managing Director Belgium & Switzerland

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Hoe kies je de juiste job?

Het is een ware luxe voor professionals: op dit moment zijn er meer vacatures dan er werkzoekenden zijn. Uit recente statistieken van het Vlaams Ministerie van Werk blijkt dat het aantal vacatures het afgelopen jaar bijna is verdubbeld. Internationaal rekruteringskantoor Robert Walters verwacht dan

Lees meer

Is het tijd om van job te veranderen?

Heeft de zomervakantie jou doen stilstaan bij je carrière? Dan ben je niet alleen: voor veel werknemers fungeert de vakantieperiode als een tijd van reflectie waarin carrières onder de loep worden genomen en persoonlijke ambities worden heroverwogen. Het enthousiasme dat je bij aanvang voelde in je

Lees meer

De job en het loon van een Private Banker

Kent de financiële markt geen geheimen voor jou? Hou je er tegelijk van om veel contacten te leggen en relaties uit te bouwen? Dan is de rol van private banker of wealth manager misschien iets voor jou. De vraag naar deze professionals neemt verder toe, dus nu is het ideale moment om een carrière bi

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.