nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Staat er een leeftijd op een job switch?

Nee, er is geen leeftijdslimiet om van job te veranderen. In welke leeftijdsgroep je ook zit, ongeacht je ervaringsniveau en je motivatie, je kan áltijd een nieuwe job vinden. De sleutel is om realistisch te blijven in je plannen en verwachtingen.

Robert Walters toont aan dat elke leeftijdscategorie mooie opportuniteiten biedt voor wie wil werken aan zijn of haar carrière.

30 jaar: alles is mogelijk

Je bent min of meer 30 jaar oud, je bent jong, dynamisch en misschien zelfs een echt carrièrebeest: het is nú het juiste moment om van job te veranderen! Of je nu recent van school komt of al een paar jaren beroepservaring hebt, je bent op de hoogte van de nieuwste technologieën en hebt je ondernemersgeest ontwikkeld: je profiel is daarom bijzonder aantrekkelijk voor werkgevers die zowel een frisse blik als veelbelovend talent in huis willen halen.

Bovendien piekt het salarisniveau over het algemeen niet voor je dertigste dus een job switch vóór je veertigste verjaardag zal zeker helpen om je salaris te verhogen. Vergeet bovendien niet dat externe mobiliteit altijd lonender zal zijn dan interne mobiliteit.

40 jaar: de kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan

Heel wat veertigers komen op een bepaald moment  in hun carrière op een keerpunt. Je bent geen junior meer maar ook nog niet echt een senior, dus het ideale moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Je staat immers op het punt in je carrière waar je tal van vaardigheden hebt ontwikkeld zoals leiderschap bijvoorbeeld, dus je bent klaar om nieuwe ervaringen op te doen. Het is nu of nooit om uit je comfortzone te komen.

Starten in een nieuwe organisatie, uitdagende projecten aangaan, samenwerken met jonger talent: deze kans mag je niet laten liggen, temeer omdat de mogelijkheden nu open liggen voor opportuniteiten met een grotere verantwoordelijkheid. Organisaties zijn immers voortdurend op zoek naar professionals die ervaring en zelfvertrouwen combineren. Het is dan ook een prima moment om een mooie salarissprong te maken.

50 jaar: de kracht van de leeftijd

Al te vaak denkt men dat veranderen van job op je vijftigste ‘onmogelijk’ is of af te raden valt. Het klopt dat het moeilijker is om een carrièreswitch te maken na je vijftigste dan pakweg op je dertigste, maar niks is onmogelijk! Je motivatie en ruime ervaring zullen je eerste troeven zijn om werkgevers te overtuigen om je aan boord te halen. En ja, je ‘kost meer’ dan een jongere werknemer, maar de technische en leidinggevende vaardigheden die je tijdens je verschillende ervaringen hebt ontwikkeld zijn onbetaalbaar. Heel wat werkgevers prefereren namelijk een combinatie van expertise en maturiteit voor bepaalde functies.

Neem deze beslissing echter niet te licht op en voorzie de tijd om verschillende jobaanbiedingen te benchmarken die aan je wensen en carrièreplannen voldoen. Het is uiteraard de bedoeling om een job te vinden die je leuk vindt, maar ook om een werkgever te vinden die je kennis en kunde naar waarde weet te schatten.

60 jaar: nieuwe manier van werken?

Sommigen dromen al van hun naderend pensioen, anderen dénken er nog niet aan om te stoppen met werken. De kennis en expertise die je tot op heden opgebouwd hebt, is enorm. Het zou dus zonde zijn om als prille zestiger de arbeidsmarkt te verlaten. Zie je het niet zitten om fulltime in vast dienstverband te blijven werken bij je werkgever, dan kan je overwegen om de laatste jaren van je carrière op zelfstandige basis aan de slag te gaan. Je kennis en expertise binnen een bepaald domein zijn uitstekend om je als interim manager ten dienste te stellen van organisaties. Je bepaalt dan zelf welk soort opdrachten, wanneer en hoe lang je beschikbaar bent voor organisaties die nood hebben aan jouw kennis en expertise bij het realiseren van bepaalde projecten.

Het maakt niet uit hoe oud je bent, het belangrijkste is dat je op jezelf vertrouwt.


Op zoek naar een nieuwe job?

Klaar om je zoektocht naar een nieuwe uitdaging te starten? Bekijk hier onze meest recente vacatures of raadpleeg onze andere tips en advies om je carrière vooruit te helpen.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Is het tijd om van job te veranderen?

Heeft de zomervakantie jou doen stilstaan bij je carrière? Dan ben je niet alleen: voor veel werknemers fungeert de vakantieperiode als een tijd van reflectie waarin carrières onder de loep worden genomen en persoonlijke ambities worden heroverwogen. Het enthousiasme dat je bij aanvang voelde in je

Lees meer

Een job vinden die echt bij u past

Wanneer u vindt dat u toe bent aan de volgende stap in uw loopbaan, bedenk dan goed wat uw volgende functie u moet bieden. Inzicht in uw persoonlijke eigenschappen en vaardigheden is van cruciaal belang bij het succesvol zoeken naar een nieuwe job. Om de zoektocht naar uw droomjob te vergemakkelijke

Lees meer

Een nieuwe job accepteren

Toon enthousiasme wanneer u een nieuwe job accepteert en volg de mondelinge overeenstemming op met een schriftelijke bevestiging. Het is belangrijk dat u aan de werkgever laat blijken dat u ernaar uitkijkt om voor het bedrijf te werken en dat u vastbesloten bent een voortvarend begin in uw functie t

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.