nl

Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer

Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Compliance talent aantrekken: 5 expert tips voor jouw organisatie

Compliance, of het voldoen aan wettelijke en reglementaire vereisten, is een belangrijk aspect voor elke financiële dienstverlener. In een tijd waarin de regelgeving steeds complexer en de prijs van niet-naleving steeds hoger wordt, stijgt ook de vraag naar ervaren compliance professionals. Zij helpen financiële dienstverleners bij het verbeteren van hun bedrijfsprocessen en risico's te minimaliseren, terwijl ze tegelijkertijd de naleving van de regelgeving waarborgen.

Dit werpt een cruciale vraag op: Hoe kunnen financiële dienstverleners deze veelgevraagde professionals aantrekken en behouden? Volgens Stephen Fournier, senior consultant bij internationaal rekruteringskantoor Robert Walters en gespecialiseerd in het rekruteren van compliance professionals, staat in de hedendaagse bedrijfswereld het ontwikkelen van innovatieve strategieën centraal in het aantrekken van compliance-experts. Hij deelt 5 waardevol adviezen over hoe financiële dienstverleners deze uitdaging succesvol kunnen aangaan:

1. Buiten de taal- en landsgrenzen

Compliance vereisten in de financiële dienstensector zijn vaak gereguleerd op Europees niveau, zoals bijvoorbeeld Solvency II. Hierdoor is de wetgeving van verschillende Europese landen op veel vlakken vergelijkbaar. Stephen: “Deze internationale parallellen bieden de mogelijkheid om jouw rekruteringsgebied te verbreden en buitenlands compliance talent met een uitgebreide achtergrond aan te trekken.”  

Openstaan voor Engelstalige kandidaten, in plaats van enkel Nederlands- en Franstalige professionals, biedt over het algemeen een groot voordeel. Door vacatures in het Engels te plaatsen en door ondersteuning te bieden zoals taalcursussen, creëer je een uitnodigende omgeving. Dit kan op zijn beurt de diversiteit en breedte van jouw kandidatenpool stimuleren en versterken.

2. Autonomie en persoonlijke verantwoordelijkheid

Door je medewerkers vrijheid te geven bij het vormgeven van hun takenpakket en ze strategische ruimte te geven, stel je ze in staat om zich beter te identificeren met hun compliance-activiteiten.

“In plaats van een rigide focus op uitsluitend specifieke gebieden zoals KYC of AML, kan het voordelig zijn om generalistische ontwerpvrijheid te creëren. Je biedt op die manier een breed scala aan ervaring en ontwikkelingsmogelijkheden, wat aantrekkelijk is voor kandidaten”, licht Stephen toe.

3. Flexibel werkmodel en aantrekkelijk salarispakket 

Flexibele en hybride werkmodellen verbeteren de balans tussen werk en privéleven, verhogen de productiviteit en bevorderen de talentretentie. Om ervaren professionals aan te trekken, is het daarnaast essentieel om het aangeboden salarispakket te benchmarken, zodat het aan de marktstandaard voldoet of zelfs overtreft.

4. Data-based rekrutering

Gebruik maken van data voor het rekruteren van nieuwe medewerkers biedt het voordeel dat je gericht het talent kunt aantrekken dat je nodig hebt. Dit verbetert de efficiëntie van de wervingsactiviteiten en zorgt voor een betere afstemming tussen kandidaten en openstaande posities.

"Mijn ervaring is dat de financiële dienstverleners die de meest gewilde profielen in de wacht slepen in de compliance-omgeving, degenen zijn die hun rekruteringsproces bijzonder efficiënt maken en kandidaten niet lang laten wachten op een antwoord. Het is als het ware een race om het beste talent voor de concurrentie aan te trekken," zegt Stephen. 

5. De rol van externe partners

"Externe partners, zoals rekruteringskantoren, zijn van onschatbare waarde in het wervingsproces", zegt Stephen. "Zij kennen de arbeidsmarkt en hebben vaak toegang tot kandidaten die niet actief op zoek zijn naar een job, maar overtuigd kunnen worden van interessante mogelijkheden. Ze kunnen de tijd en moeite die een bedrijf aan rekrutering moet besteden aanzienlijk verminderen. Bovendien beschikken ze over een grondige kennis van de huidige salaristrends, wat enorm kan helpen tijdens de onderhandelingen. Met andere woorden, ze brengen het juiste talent naar het juiste bedrijf op het juiste moment - en dat is uiteindelijk een win-win voor iedereen."

 

Meer informatie

Lees ook onze andere rekruteringsadviezen of contacteer één van onze kantoren.

Dit artikel delen

Handige links

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Rekruteringsadvies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Stephen Fournier

Specialist in permanente rollen
T: +32 471 61 16 06

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Professionals verwachten meer dan enkel een loonsverhoging

Bedrijven hebben het moeilijk om het juiste talent aan te werven. Maar tegelijk hebben kandidaten steeds meer verwachtingen, doelen en ambities. Zo verwachten ze bijvoorbeeld meer van thuis te kunnen werken, maar ook op vlak van salaris hopen veel professionals op positieve veranderingen. Uit de jaa

Lees meer

Salarissen in 2023: Nemen we genoegen met enkel de loonindexering?

De inflatie klom in oktober 2022 naar een duizelingwekkende 12,27%. Dat betekent ook een stijging van de lonen, door de automatische loonindexering die we in België kennen. In sommige sectoren komt dit neer op een stijging van meer dan 11%. Ondanks deze historisch hoge loonindexering, blijken werkne

Lees meer

Sign-on bonus steeds vaker onderdeel van aanbod

In een ‘war for talent’ kan het aanbieden van een sign-on bonus een manier zijn om die felbegeerde kandidaat te overtuigen om voor uw organisatie te kiezen. Maar er zijn meer redenen waarom werkgevers ze aanbieden. We ondervinden dat deze bonussen steeds vaker deel uitmaken van het aangeboden contra

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.