nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Rekruteringstrends binnen accounting & finance: wat staat ons te wachten in 2024?

In 2024 blijven productiviteit en efficiëntie topprioriteiten voor financieel management. Hoewel de behoefte aan financieel talent hoog blijft, voorzien we een minder uitgesproken stijging in de vraag naar operationele profielen, net zoals in 2023 al het geval was. Dit is het gevolg van verdere automatisering en uitbesteding van bepaalde taken.

Werknemers worden nu verwacht flexibel te zijn en de rol van een echte business partner op zich te nemen. Volgens Marie-Astrid Carlier, associate director bij internationaal rekruteringskantoor Robert Walters, moeten organisaties bij het aantrekken van nieuw talent niet alleen naar ervaring kijken, maar ook naar potentieel, zakelijk inzicht en communicatievaardigheden. Ze benadrukt dat hard skills aangeleerd kunnen worden, en wanneer sollicitanten weten dat er binnen de organisatie ruimte is voor persoonlijke groei, zijn ze makkelijker geneigd zich op lange termijn te engageren. 

De top 3 van meest gevraagde finance professionals in 2024 is: 

  1. Business Controller/Financial Controller 

  2. Senior Accountant/Accounting Manager 

  3. Finance Manager  

Wat waarderen accounting & finance professionals in 2024 het meest in hun werkgever?

  1. Inspirerende bedrijfscultuur en collega’s 

  2. Competitief salaris en interessante extralegale voordelen

  3. Uitdagend en interessant werk 

Waar moeten werkgevers in 2024 volgens accounting & finance professionals meer aandacht aan besteden?

  1. Goede balans tussen werk- en privéleven 

  2. Aandacht voor het welzijn van medewerkers

  3. Initiatieven rond diversiteit en inclusie op de werkvloer 

Marie-Astrid benadrukt dat vanwege de gunstige arbeidsmarkt finance professionals hoge verwachtingen hebben bij het overwegen van nieuwe job opportuniteiten.

Naast job-inhoud kijken werknemers steeds meer naar het totaalpakket, en organisaties moeten deze factoren benadrukken tijdens het rekruteringsproces om snel het juiste talent aan te trekken.

 

2024 salaristrends binnen accounting & finance 

Uit de jaarlijkse salary survey van Robert Walters blijkt dat 39% van de bevraagde professionals een loonsverhoging verwacht in 2024, waarbij bijna de helft (48%) hoopt op een verhoging van 6% of meer. Wat betreft bonussen hoeven finance professionals zich geen zorgen te maken. Vooral senior professionals kunnen in 2024 rekenen op een bonus als erkenning voor hun harde werk in 2023.

Het afgelopen jaar hebben tal van organisaties werk gemaakt van het pakket aan extralegale voordelen voor hun personeel, bovenop het loon. De mogelijkheid om hybride te werken en het aanbieden van een bedrijfswagen bleken veruit de meest populaire voordelen die werkgevers hun medewerkers bieden, en die worden ook het meest geapprecieerd op de werkvloer, zo blijkt ook uit dezelfde studie van Robert Walters. 

 

Meer weten?

Vraag vandaag nog gratis toegang aan tot onze digitale Salaris Survey tool en bekijk de salaris- en rekruteringstrends in uw sector.

Dit artikel delen

Handige links

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Rekruteringsadvies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

 

 

Marie-Astrid Carlier

Associate Director | Brussel

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

59% ambieert jobswitch in 2024

28/11/2023 Naar goede gewoonte peilt internationaal rekruteringskantoor Robert Walters jaarlijks naar professionals' kijk op de huidige arbeidsmarkt en hun verwachtingen voor het komende jaar. Naarmate we de jaarwisseling naderen, komt één opvallend goed voornemen naar voor: het plan om van job te v

Lees meer

Controllers zeer gewild, maar er heerst verwarring over functie-inhoud

Organisaties kregen tijdens de pandemie te maken met financiële onzekerheden, met als gevolg een enorme behoefte aan controllers. En deze vraag naar controllers zet door: in 2022 lag het aantal controller vacatures maar liefst 54% hoger dan het jaar voordien. Ondertussen lopen werkgevers het risico

Lees meer

6 valkuilen bij het rekruteren van een finance professional

Talent in finance heeft interessante jobs voor het uitkiezen. Het aantal vacatures groeit en de markt trekt aan. De tijd dat u het als manager voor het uitkiezen hebt, is voorbij. Wie de beste kandidaten wil binnenhalen, moet zijn rekruteringsproces helemaal op orde hebben. Dit zijn zes valkuilen vo

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.