nl

Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer

Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Hoe vraag je om een aanbeveling?

Een aanbeveling van jouw werk of capaciteiten kan ongelofelijk waardevol zijn bij de zoektocht naar een nieuwe job. Indien je LinkedIn gebruikt om een netwerk van contacten op te bouwen, is het verkrijgen van aanbevelingen voor je vorige en/of huidige werkgever een belangrijk onderdeel van het vervolledigen van je LinkedIn profiel.

Het vermelden van aanbevelingen kan je helpen om gevonden te worden door potentiële werkgevers en recruiters, omdat zij kunnen zoeken op basis van het aantal aanbevelingen dat jouw profiel bevat. Aanbevelingen helpen bovendien om je sterke punten te benadrukken, waardoor je gemakkelijker benaderd wordt voor vacatures die relevant en interessant zijn voor jou.

Het kan wat ongemakkelijk zijn om om aanbevelingen te vragen. Hoe pak je dit dan best aan? Internationaal rekruteringskantoor Robert Walters zet een aantal elementen op een rijtje. 

Timing

Zorg ervoor dat je om een aanbeveling vraagt zodra je een opdracht hebt afgerond en niet tijdens het project. Als je nog in dienst bent bij de werkgever waar je een aanbeveling vraagt, leg dan de reden van je verzoek uit. Mogelijke redenen kunnen zijn dat je je LinkedIn-profiel wilt aanvullen, of dat je de diensten die je organisatie aanbiedt verder wilt benadrukken om leads te genereren.

Relevantie

Zorg ervoor dat je de juiste mensen om aanbevelingen vraagt. Je zult eerder geneigd zijn om dit te vragen aan collega's met wie je het goed kunt vinden. De krachtigste aanbevelingen komen echter van leidinggevenden aan wie je hebt gerapporteerd. Zij kunnen vertellen hoe je positief hebt bijgedragen aan projecten en bedrijfsdoelstellingen.

Gebruik LinkedIn

LinkedIn heeft een ingebouwde optie waarmee je aanbevelingen kunt opvragen voor elke afzonderlijke job. Het voordeel van deze functionaliteit is dat de mensen aan wie je het vraagt niet meteen moeten antwoorden. Zo geef je ze de kans om eerst even na te denken of ze je werk wel willen aanbevelen. Bovendien kunnen ze snel en makkelijk hun aanbeveling invullen. 

Wees behulpzaam

Help de mensen aan wie je een aanbeveling vraagt door suggesties te doen voor wat ze zouden kunnen antwoorden.

Neem zeker de tijd om de belangrijkste vaardigheden voor je carrière te schetsen. Dit zal hen helpen bij het formuleren van hun aanbeveling voor jou en ervoor zorgen dat dit niet te veel van hun tijd in beslag neemt.

Voor wat hoort wat

Wanneer iemand jou om een aanbeveling vraagt, kun je hier gerust op ingaan. Hoe meer aanbevelingen je geeft, hoe groter de kans dat je er zelf ook krijgt. Wees je er echter van bewust dat wederzijdse aanbevelingen door de LinkedIn-gemeenschap als minder krachtig worden beschouwd. Het is daarom een goed idee om ervoor te zorgen dat niet al je aanbevelingen volgens het "jij beveelt mij aan en ik beveel jou aan"-principe zijn. 

 

Meer informatie

Bekijk al onze carrièreadviezen of neem contact op met één van onze kantoren. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, neem dan gerust een kijkje naar onze meest recente vacatures.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Zo maakt u zichzelf zichtbaar in de organisatie

Bent u klaar voor een volgende carrièrestap bij uw huidige werkgever of wil u meer verantwoordelijkheden opnemen in uw huidige functie? Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kan het zichzelf zichtbaar maken binnen de firma een cruciale manier zijn om ervoor te zorgen dat u als eerste gez

Lees meer

Is het tijd om van job te veranderen?

Heeft de zomervakantie jou doen stilstaan bij je carrière? Dan ben je niet alleen: voor veel werknemers fungeert de vakantieperiode als een tijd van reflectie waarin carrières onder de loep worden genomen en persoonlijke ambities worden heroverwogen. Het enthousiasme dat je bij aanvang voelde in je

Lees meer

6 tips om uw presentatietechnieken te verbeteren

De kwaliteit van een presentatie hangt in grote mate af van hoe ze wordt gebracht. Hoe informatief en relevant het onderwerp ook mag zijn, als het slecht gepresenteerd wordt, gaat de boodschap onherroepelijk verloren. Slechts weinigen hebben van nature uitmuntende presentatie skills en de meeste men

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.