nl

Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer

Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Hoe herkent u veerkracht in een sollicitant?

Werkomgevingen worden steeds complexer, wat betekent dat u als organisatie werknemers nodig heeft die flexibel en veerkrachtig zijn. Maar hoe herkent u deze kwaliteiten in een sollicitant?

In de zoektocht naar nieuw talent denkt u in eerste instantie misschien aan zaken als interpersoonlijke vaardigheden en technische skills. Maar in een moderne, constant veranderende werkomgeving is ook veerkracht steeds belangrijker.

Hoe komt u erachter of een sollicitant over de veerkracht beschikt die nodig is om moeilijke situaties het hoofd te bieden? 

Weet waar u naar op zoek bent

Het is misschien wel een van de meest belangrijke en veelgevraagde kwaliteiten in werknemers. Toch hebben veel hiring managers moeite om veerkracht te herkennen in een sollicitant. Hoewel veerkracht een persoonlijkheidskenmerk is, kan u zich hier zeker in trainen. Veerkracht is het vermogen om goed om te gaan met moeilijkheden, veranderingen, tegenslagen en stress. Wie veerkrachtig is, herstelt snel van problemen of tegenslagen op het werk en laat zich hier niet door uit het veld slaan.  

Focus niet te veel op het cv

Een uitgebreide check van het cv is meestal de eerste stap in het rekruteringsproces. Ook al vertelt een cv u weinig over de persoonlijkheid van een sollicitant, er zijn wel bepaalde aspecten die kunnen wijzen op veerkracht, zoals het aantal dienstjaren. Als de sollicitant lang bij dezelfde werkgever heeft gewerkt en is doorgegroeid binnen de organisatie, betekent dit waarschijnlijk dat hij hiervoor verschillende tegenslagen heeft moeten doorstaan. Hier is veerkracht voor nodig.

Toch is het cv niet de beste graadmeter van persoonlijkheid.

Om iemand écht te leren kennen moet u de tijd nemen voor een persoonlijk gesprek. Focus daarom niet te veel op het cv, en kijk verder dan werkervaring en hard skills.


Stem uw verwachtingen af op de functie

Bij het rekruteren van talent voor een functie is het belangrijk uw verwachtingen van de kandidaat af te stemmen op de functie die u probeert in te vullen. Iedere functie bevat unieke uitdagingen die enige mate van veerkracht vereisen. Toch is voor de ene functie meer veerkracht nodig dan voor de andere. Probeer uw verwachtingen af te stellen op de rol die u wil vervullen. Voor meer senior functies zoals CFO of manager is veerkracht extra belangrijk. Als een leidinggevende veerkracht toont en niet opgeeft als het tegenzit, zal dit de rest van het team ook inspireren om door te zetten en hun beste beentje voor te zetten.   

Stel de juiste vragen

De hedendaagse werkomgeving is niet alleen complex, maar ook continu aan verandering onderhevig. Een sollicitatiegesprek geeft u de kans om te testen hoe de sollicitant omgaat met veranderingen en uitdagingen. U moet alleen wel weten hoe u de juiste vragen stelt.

Probeer te achterhalen hoe een kandidaat reageert op lastige momenten tijdens het werk, door te vragen naar frustraties op de werkvloer. Vraag de sollicitant bijvoorbeeld naar de laatste keer dat hij boos was tijdens het werk, waarom dat was en hoe hij hiermee om ging. Dit geeft u een goed beeld van zijn veerkracht op moeilijke momenten.  

Zoek naar authenticiteit

Ook authenticiteit is essentieel om de ervaring en het karakter van een sollicitant te kunnen begrijpen. Helaas is dit een van de moeilijkste dingen om te beoordelen tijdens een sollicitatieprocedure. Wat u echt wilt weten wanneer u een sollicitant beoordeelt, is wat hij concreet heeft gedaan in de jobs die hij heeft vervuld. Om dit te weten te komen, kan u vragen wat zijn taken en verantwoordelijkheden waren en of hij alleen of in teamverband heeft gewerkt.

Wat u absoluut wil voorkomen, is dat een sollicitant eenvoudigweg een lijst met vooraf geoefende antwoorden opdreunt. Om te kunnen beoordelen wat iemand daadwerkelijk voor ervaring heeft, moet u ingaan op de details. Als er iets niet lijkt te kloppen, of als een kandidaat geen details kan geven, kan dit een teken zijn dat hij in zijn ervaring overdrijft. 

Doe een rollenspel

Als u de kwaliteiten van een sollicitant goed wil kunnen inschatten, kan u moderne rekruteringsmethodes toepassen in het rekruteringsproces, zoals een rollenspel. Kies een uitdagende situatie op de werkvloer – dit kan een fictieve of waargebeurde situatie zijn. Loop vervolgens samen door de verschillende aspecten heen en vraag de sollicitant hoe hij hierop zou reageren. Een rollenspel geeft u de mogelijkheid om in te schatten hoe de sollicitant zou reageren op een situatie waarin veerkracht nodig is. 

 

Meer informatie

Lees ook onze andere rekruteringsadviezen. Op zoek naar talent voor uw team? Stuur ons uw vacature door en we helpen je met plezier bij je zoektocht.

Dit artikel delen

Handige links

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Rekruteringsadvies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

AI schudt het traditionele rekruteringsproces op

In de afgelopen jaren hebben technologische ontwikkelingen de traditionele praktijken op het gebied van rekrutering en selectie een nieuwe wending gegeven. Artificial Intelligence (AI) springt eruit als drijvende kracht voor transformatie en biedt veelbelovende oplossingen voor organisaties die de c

Lees meer

Waarom een te lang wervingsproces kandidaten wegjaagt

Nieuw personeel aanwerven vergt tijd. Hoewel u als organisatie zeker wilt zijn dat u de juiste keuze maakt, is het essentieel om het wervingsproces zo kort mogelijk houden. Duurt dit proces te lang, dan haken kandidaten af. Marie Parmentier, manager bij internationaal rekruteringskantoor Robert Walt

Lees meer

3 redenen om te kiezen voor een internationale kandidaat

Voor veel organisaties blijft het moeilijk om personeel te vinden, maar er is een manier om de zoektocht naar nieuwe medewerkers gemakkelijker te maken. Wat als je, bij het beoordelen van de sollicitanten, de beheersing van het Nederlands of Frans eens buiten beschouwing laat? “Dan krijg je een inte

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.