nl

Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer

Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Zo haal je als bedrijf het meest uit je video-sollicitatiegesprekken

Online recruitmenttools zijn met de komst van telewerken essentieel geworden voor het werving- en selectieproces.

Al eerder zagen we een evolutie binnen recruitment waar sollicitatiegesprekken via video tools, zoals Skype, Zoom of Google Hangouts, een tijdbesparende oplossing bleken te zijn voor wervingsmanagers met een groot aantal sollicitatiegesprekken, of voor internationale sollicitatiegesprekken.    

Online sollicitatiegesprekken vragen om een iets andere aanpak dan face-to-face gesprekken. Met deze tips voer je succesvolle online sollicitatiegesprekken.

Bereid je voor

Net als bij een face-to-face sollicitatiegesprek is voorbereiding op een online sollicitatiegesprek essentieel. Je wil koste wat kost een slechte verbinding voorkomen, waarbij je de kandidaat niet kan zien of niet goed kan verstaan. Dit verstoort de concentratie van zowel de hiring manager als de sollicitant en heeft een negatieve invloed op het gesprek in zijn geheel. Slechte kwaliteit van beeld of geluid kan bijvoorbeeld een vertekend beeld geven van de reacties van de kandidaat op je vragen. Zorg daarom dat je de videosoftware, de internetverbinding en de tablet of computer die je gebruikt een dag of twee voor het gesprek test. Zoek indien nodig de hulp van je IT supportteam om te helpen bij het instellen van de software en de details van de meeting. 

Tot slot is het belangrijk om te zorgen dat je in goed licht zit wanneer je het gesprek start. Het is moeilijk een klik te hebben met een sollicitant als hij je niet goed kan zien. Als je goed bent voorbereid, kan een videogesprek net zo effectief zijn als een persoonlijk sollicitatiegesprek.

Laat de sollicitant van tevoren weten wat de inhoud en structuur van het gesprek zal zijn. Geef aan hoe lang het gesprek zal duren, wie er aanwezig zal zijn en wat de vervolgstappen zullen zijn. Er zijn twee mogelijke benaderingen voor videogesprekken: live gesprekken en vooraf opgenomen gesprekken.

Live en opgenomen video-sollicitaties

  • Een live sollicitatiegesprek is vergelijkbaar met een face-to-face sollicitatiegesprek. Je spreekt in real time met de kandidaat via een videoverbinding. Met dit soort live video’s kan je een traditioneel sollicitatiegesprek voeren zonder dat de kandidaat naar kantoor hoeft te komen. Het belangrijkste voordeel van een live videogesprek is dat je obstakels zoals reiskosten of reisbeperkingen (zoals nu met het coronavirus) kan overkomen. Daarnaast biedt het voor hiring managers die veel sollicitatiegesprekken per dag voeren een enorme tijd- en kostenbesparende oplossing.
  • Vooraf opgenomen videogesprek: hoewel minder persoonlijk dan een live videogesprek, is een vooraf opgenomen sollicitatiegesprek een snellere en efficiëntere manier om een goede shortlist van sollicitanten op te stellen. Opgenomen gesprekken kunnen bijvoorbeeld een vervanging zijn voor een eerste ronde sollicitatiegesprekken. Door de kandidaat te vragen een video op te nemen waarin ze zich kort voorstellen en aangeven waarom zij geschikt zijn voor de functie, kun je snel een eerste selectie maken.  
     
Sommige videosoftware geven zelfs de mogelijkheid om sollicitanten vaardigheidstests in te laten vullen, waardoor je met behulp van data kunt beslissen welke kandidaat door mag naar de volgende sollicitatieronde.
 

Gebruik de beste videosoftware die je kunt krijgen

Een fout die vaak gemaakt wordt is om niet stil te staan bij de beleving van de kandidaat in een online sollicitatieproces. Dit is echter minstens zo belangrijk als de ervaring voor de hiring manager. Zorg er daarom voor dat je gebruik kunt maken van de best mogelijke software voor videogesprekken en andere online stappen in het sollicitatieproces zodat je sollicitant nog net zo onder de indruk is van het bedrijf op het moment dat je hem een aanbod wil doen. 

 

Meer informatie

Lees ook onze andere rekruteringsadviezen of contacteer één van onze kantoren.

 

Dit artikel delen

Handige links

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Rekruteringsadvies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

45% van de werknemers zegt thuis productiever te zijn dan op kantoor

45% van de werknemers is ervan overtuigd dat hun productiviteit in de afgelopen periode van thuiswerken is verbeterd. Dat blijkt uit recent internationaal onderzoek van Robert Walters. Ook werkgevers zien een overwegend positief effect van thuiswerken op de productiviteit van hun medewerkers. Werkne

Lees meer

Zo voorkomt u een slechte rekrutering

Het is niet altijd vanzelfsprekend om de juiste kandidaat voor een bepaalde job te vinden. Daarbij komt dat een slechte rekrutering economische gevolgen heeft voor uw onderneming. Ook op vlak van moraal en productiviteit heeft het een impact. Wanneer werknemers uw bedrijf binnen de drie maanden na h

Lees meer

Zo beantwoordt u de vragen van uw sollicitanten

In een arbeidsmarkt waar professionals jobs voor het kiezen hebben, is de macht in het sollicitatieproces verschoven naar de sollicitant. Niet alleen het salaris en arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk, men wil werken in een aangename organisatiecultuur waar ze de mogelijkheid hebben om impact te make

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.