nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Een interview afnemen

Het geheim van een goed interview is structuur. Een duidelijke interview-structuur geeft u de garantie dat er geen vragen onbeantwoord blijven en dat u een vlotte, gestructureerde conversatie kan voeren.

Bovendien komt u geloofwaardig en professioneel over bij kandidaten. Het is aan te raden om het interview op te splitsen in 3 delen: een introductie, belangrijkste vragen en een conclusie.

1. De introductie

Een goed interview start met een goede introductie. In dit deel van het interview is het belangrijk dat u de kandidaat gerust stelt (om zo later betere antwoorden te krijgen), kan u zelf ontspannen indien u niet gewoon bent om te interviewen en kan u aantonen wat zal volgen en welke punten u graag wenst te bespreken.

U kan eventueel starten met een aantal gemeenschappelijke dingen tussen u en de kandidaat. Een goed punt om te starten zijn de interesses van de kandidaat. Dit zal niet alleen de kandidaat ontspannen, het geeft u ook de kans om zijn/haar persoonlijkheid beter te leren kennen.

In dit deel is het ook nuttig om de kandidaat een beeld te schetsen van het bedrijf, de geschiedenis, de toekomst en ook over uw persoonlijke achtergrond en hoe u in de organisatie staat.

2. Belangrijkste vragen

In dit onderdeel van het gesprek kan u de kandidaat vragen om zijn cv in detail te doorlopen en waarbij u open vragen kan stellen over hun relevante werkervaring. Bijvoorbeeld:

  • Kan u me iets vertellen over het team waarin u werkte?
  • Wat vond u leuk/niet leuk in uw vorige functies?
  • Omschrijf eens een typische werkdag.
  • Welke resultaten heeft u behaald?
  • Wat zijn uw belangrijkste realisaties?
  • Wat is de reden waarom u weggaat?

 

3. Het interview samenvatten/afsluiten

Dit is het moment waarop u de kandidaat kan aanmoedigen om vragen te stellen en voor u nog een moment om de functie en het bedrijf te 'verkopen'. U kan nu de kandidaat de volgende stappen in het rekruteringsproces uitleggen alsook de timing hiervan. Wanneer u vindt dat het interview goed verlopen is, vraag de kandidaat dan om hun salarisniveau en opzegtermijn te herbevestigen en of hij/zij nog vragen of bemerkingen heeft over de functie. Tenslotte vraagt u hen om hun recruitment consultant te bellen om hun feedback door te geven.

 

Heeft u nog bijkomend interviewadvies nodig?

Heeft u geen ervaring met het interviewen van kandidaten of wenst u zeker te zijn dat u de recentste methodes gebruikt (inclusief competency-based interview technieken), aarzel dan niet om ons te contacteren en wij geven u graag een één-op-een interview skills coaching sessie. 

Dit artikel delen

Handige links

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Rekruteringsadvies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

AI schudt het traditionele rekruteringsproces op

In de afgelopen jaren hebben technologische ontwikkelingen de traditionele praktijken op het gebied van rekrutering en selectie een nieuwe wending gegeven. Artificial Intelligence (AI) springt eruit als drijvende kracht voor transformatie en biedt veelbelovende oplossingen voor organisaties die de c

Lees meer

Waarom een te lang wervingsproces kandidaten wegjaagt

Nieuw personeel aanwerven vergt tijd. Hoewel u als organisatie zeker wilt zijn dat u de juiste keuze maakt, is het essentieel om het wervingsproces zo kort mogelijk houden. Duurt dit proces te lang, dan haken kandidaten af. Marie Parmentier, manager bij internationaal rekruteringskantoor Robert Walt

Lees meer

3 redenen om te kiezen voor een internationale kandidaat

Voor veel organisaties blijft het moeilijk om personeel te vinden, maar er is een manier om de zoektocht naar nieuwe medewerkers gemakkelijker te maken. Wat als je, bij het beoordelen van de sollicitanten, de beheersing van het Nederlands of Frans eens buiten beschouwing laat? “Dan krijg je een inte

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.