nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij op hun beurt jouw verhaal kunnen delen met de meest prestigieuze organisaties in België. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Services

De grootste werkgevers in België vertrouwen op ons om snel en efficiënt mensen te rekruteren die voldoen aan hun noden. Bekijk ons aanbod van diensten op maat

Lees meer
Over Robert Walters België

Voor ons is rekrutering meer dan alleen een job. Wij begrijpen dat achter elke opportuniteit een kans ligt om een verschil te maken in het leven van anderen

Ontdek meer

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters België.

Ontdek meer

Rooskleurige toekomst voor interim operations managers

Interim management opdrachten zijn een essentieel instrument geworden in het operationele landschap, gaande van het overbruggen van talenttekorten in high-level functies tot strategische optimalisatieprojecten. Welke carrièrekansen brengen post-covid investeringen, digitale transformatie en decarbonisatie voor interim operations managers? 

Marguerite Taillieu en Amaury Vanhoutteghem, respectievelijk principal en senior consultant bij internationaal rekruteringskantoor Robert Walters, delen hun visie op de kwestie.

Welk type interim opdrachten zien we vandaag binnen operations?

“Voor high-level rollen binnen operations heerst er momenteel een grote schaarste aan talent,” vertelt Amaury. “Daarom zoeken organisaties een effectieve oplossing door een interim manager in te huren voor functies als Operations Director, Site Manager, Maintenance Manager of Supply Chain Director, om de periode te overbruggen waarin er gezocht wordt naar een permanente werknemer.”  

Bovendien merken we dat veel organisaties hun productiviteit willen verhogen als gevolg van de grotere druk op hun marges; hierdoor neemt het aantal opdrachten voor continuous improvement, lean management en industrial optmisations toe", voegt Marguerite toe.  

Welke bedrijven doen een beroep op een interim operations manager?

Marguerite: “We merken dat er in scale-up omgevingen nood is aan senior expertise om het middenkader te ondersteunen. Het betreft snelgroeiende organisaties, zowel KMO's als Belgische takken van internationale ondernemingen, die op het punt staan om hun activiteiten uit te breiden of klaar te stomen voor verdere groei. Ze moeten dan vooral werken aan het stroomlijnen van hun processen en het neerzetten van een stevige organisatiestructuur. 

“Anderzijds brengen interim managers eveneens een grote meerwaarde aan organisaties in crisissituatie,” aldus Amaury. “Zij worden enorm geapprecieerd omdat ze als neutrale, externe partij de situatie objectief bekijken en vernieuwende oplossingen bieden dankzij hun uitgebreide ervaring.” 

Wat is de duurtijd van interim operations opdrachten doorgaans?

“Gemiddeld duren interim opdrachten binnen operations 6 à 10 maanden,” zegt Marguerite. “Voor grote transformaties en change opdrachten met een brede scope, kan de duurtijd makkelijk oplopen tot 1 à 2 jaar. Bij interim management opdrachten die bedoeld zijn om de zoektocht naar een vaste medewerker te overbruggen, zien we een gemiddelde duur van 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de rol en de complexiteit van de zoektocht.”

Welke professionals maken de sprong naar interim management?

“Veel senior kandidaten met voldoende leiderschaps- en operationele ervaring zien interim management terecht als een echte carrièremogelijkheid en zijn gericht op het bieden van toegevoegde waarde aan een organisatie in verandering,” zegt Amaury. “Ze hebben verbeteringsprojecten geleid in veranderende omgevingen en willen hun expertise ten volle benutten."

"De ideale operations interim manager heeft een hoog aanpassingsvermogen, denkt out-of-the-box en heeft ervaring opgebouwd in verschillende bedrijven en/of sectoren.” 

 

Wat brengt de toekomst voor interim managers binnen operations?

Marguerite: “De toekomst voor interim operations managers ziet er rooskleurig uit, met een verwachte groei in het aantal opdrachten. In een voortdurend veranderende sociaaleconomische context zijn ondernemingen duidelijk op zoek naar externe ondersteuning om wendbaarder te worden en hun concurrentievermogen op de markt veilig te stellen. Bovenal merken we dat er meer vraag is naar interim managers die investeringsprojecten kunnen managen, vooral in sectoren als voeding, energie, defensie en zware industrie."

“Bovendien zullen organisaties blijven investeren in digitale transformatie, om concurrentieel te blijven met andere spelers in hun sector,” legt Amaury uit. “Aangezien dergelijke projecten een enorme impact hebben op de teams, de structuur en de processen in de organisatie, kan een interim change manager een echte meerwaarde bieden, vooral op het vlak van interne veranderingscommunicatie.

Ten slotte zal de groeiende aandacht voor ‘decarbonisatie’ leiden tot een grotere vraag naar interim CSR (Corporate  Social Responsibility) managers die organisaties helpen zich aan te passen aan strengere Europese milieuwetgeving en doelstellingen om hun koolstofuitstoot te verminderen.” 

 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ontdek meer over werken als Interim Manager. Benieuwd naar welke opdrachten we momenteel op zoek zijn? Bekijk onze interim management vacatures.

Dit artikel delen

Handige links

Job alert aanmaken
Salary Survey
Carrière-advies
Neem contact met ons op

Contacteer een van onze gespecialiseerde consultants om meer te weten te komen

Contacteer ons

Marguerite Taillieu
Principal
T: +32 491 96 55 88

Amaury Vanhoutteghem
Senior Consultant
T: +32 478 10 04 28

Gerelateerde artikels

Bekijk alle inhoud

Verandering creëert opportuniteiten voor HR interim managers

Het HR-domein is drastisch veranderd tijdens en na de coronapandemie. De covid-periode heeft een nieuwe manier van werken doen ontstaan, hetgeen een stroomversnelling heeft teweeggebracht op vlak van technologische innovaties. Bovendien vindt er een automatisatie plaats op de arbeidsmarkt, waardoor

Lees meer

Interim project managers steeds meer in trek

Wie open staat voor nieuwe uitdagingen en een significante toegevoegde waarde wil betekenen voor een organisatie om er als neutraal en objectief persoon te fungeren, kan een boeiende carrière als interim project manager tegemoet gaan. Anthony van de Ven, recruitment consultant bij de interim managem

Lees meer

Zo maakt u zichzelf zichtbaar in de organisatie

Bent u klaar voor een volgende carrièrestap bij uw huidige werkgever of wil u meer verantwoordelijkheden opnemen in uw huidige functie? Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kan het zichzelf zichtbaar maken binnen de firma een cruciale manier zijn om ervoor te zorgen dat u als eerste gez

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Vervoeg ons wereldwijd team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een aangename werksfeer en een professionele opleiding.